Cecilia Kocken ny vd för Arla Sverige

På nytt jobb Cecilia Kocken, nuvarande chef för Arlas globala Foodservice-verksamhet, blir ny vd för Arla Sverige från och med den 1 april 2023. Hon ersätter Kai Gyllström.

Cecilia Kocken ny vd för Arla Sverige

Cecilia Kocken återvänder till den svenska marknaden efter att ha lett utvecklingen av Arlas internationella verksamhet Foodservice. Hon blir ny vd på Arla efter Kai Gyllström. Foodservice jobbar med mat utanför hemmen (som restauranger, skolor och sjukhus) och där har hon byggt ett globalt team som har drivit utveckling inom digitala tjänster och skapat strategiska partnerskap med kockar globalt, skriver Arla i ett pressmeddelande.

–Cecilias erfarenhet av att driva affärer, bygga varumärken och utveckla Foodservice-verksamheten globalt, i kombination med förmågan att leda och engagemanget för att driva tillväxt genom innovation, gjorde henne till det idealiska valet att efterträda Kai Gyllström, kommenterar Arlas Europachef Peter Giørtz-Carlsen.

”Stolt över att få chansen”

Cecilia Kocken var före Foodseevice chef för området Mjölk, yoghurt och mjölkbaserade drycker i Arla Sverige, och var där med och startade inhouse-byrån The Barn. Dessförinnan hade hon ledande befattningar på Procter & Gamble i tolv år. I en kommentar säger hon:

– Jag är stolt över att få chansen att leda ett företag med en så central samhällsroll som Arla. Vi levererar näringsrik mat till miljontals konsumenter, och till skolor, sjukhus och andra verksamheter runt om i landet varje dag.

Kocken tillträder formellt som Arlas vd den 1 april. Kai Gyllström flyttar då tillbaka till Finland för att bli koncernchef för det finska börsnoterade livsmedelsföretaget Atria.

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.