Henrik Lönnevi går till Kivra

På nytt jobb Henrik Lönnevi blir ny vd för Kivra. Han kommer senast från posten som Telias konsumentchef, och dessförinnan hade han samma roll på Tele2.

Henrik Lönnevi går till Kivra

När Kivra byter vd blir det en tidigare Telia-man som tar över ansvaret. Henrik Lönnevi blir vd för den digitala brevlådan i mars 2023 och kommer då från rollen som Telias konsumentchef.

– Vi är otroligt glada över att Henrik tar över stafettpinnen som VD för Kivra. Han har bevisat sig stark inom såväl ledarskap i stora organisationer och entreprenörskap i mindre och har gedigen kunskap om för Kivra relevanta affärsmässiga ekosystem. Henrik är rätt person att både växa vår befintliga affär och samtidigt navigera bland och utveckla nya affärer för Kivra, säger Stefan Krook, styrelseordförande Kivra.

Henrik Lönnevi har en diger meritlista och före Telia-jobbet hade han bland annat samma roll på Tele2. Han har även varit med och startat elhandelsbolaget Telinet och är sedan i maj styrelseordförande i Godel. Kivra används av cirka 5,5 miljoner svenskar för att samla viktig information som brev, fakturor och kvitton. Lönnevis uppgift blir att växla upp affären, och han säger sig se fram emot uppgiften:

– Kivra har en stark position, ett fantastiskt varumärke och ett otroligt starkt fundament som kopplar samman verifierade personer, företag och myndigheter. Det jag tycker är spännande är dels att värdet för alla i ekosystemet växer i takt med att användandet ökar, men även att det finns möjligheter att skapa helt nya värden för såväl befintliga som nya aktörer i ekosystemet, säger Henrik Lönnevi.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.