Ny modell för att hitta drömjobbet

Kunskap It- och telekomföretaget IP-Only lanserar nu en egenutvecklad karriärsaccelerator för sina anställda där de erbjuder nya utvecklingsmöjligheter både inom och utanför bolaget.

Ny modell för att hitta drömjobbet

Målet är att karriärsacceleratorn ska hjälpa varje medarbetare att maximera sin potential. Huruvida man gör karriär inom eller utanför bolaget är upp till varje medarbetare.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

När allt fler företag konkurrerar om talangerna, ställs det allt högre krav på arbetsgivare att kunna erbjuda stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter, något som framförallt är viktigt om man vill attrahera och behålla en yngre generation. IP-Only har nu utvecklat sin modell för att maximera potentialen hos alla anställda, där medarbetarna själva bär ansvaret för att initiera processen om de vill ta nästa steg, vare sig det sker inom eller utanför bolaget.

Läs mer: Karriärbyte för unga tjänstemän

– Vi vill attrahera och behålla de bästa talangerna och en förutsättning för att lyckas med det är att ha transparens mellan chef och medarbetare. Det här är ett sätt att sätta press på oss själva som arbetsgivare och visa att vi tar varje enskild medarbetare på stort allvar. Vi hoppas att våra medarbetare hittar sitt drömjobb här hos oss men om det av någon anledning inte känns rätt så gör vi även vårt yttersta för att hitta en karriär utanför bolaget, säger Antonia Brandberg Björk, HR-direktör på IP-Only.

Läs mer: Hantering av medarbetare som vill säga upp sig

Karriärsacceleratorn i korthet – så går det till:

Medarbetaren ansvarar för att ta initiativet och boka in ett möte med sin chef för att tillsammans formulera vad karriärsmålet, drömjobbet är. Med stöd från personalavdelningen görs en analys och inventering av företagets interna utvecklingsmöjligheter. Identifieras utvecklingsmöjligheter internt så sätter medarbetaren, chef och HR tillsammans en plan för hur det målet ska nås, både på kort och lång sikt.

Skulle det vara så att analysen av utvecklingsmöjligheter landar i att rollen inte finns inom företaget erbjuder IP-Only sina anställda två möten med extern karriärcoach via Wise Consulting för att utvärdera externa alternativ.

– Med karriärsacceleratorn visar vi att vi är beredda att gå hela vägen för att medarbetarna ska hitta sitt drömjobb och nå sin fulla potential, vilket gynnar alla. Enligt devisen “if you love them, set them free” tror vi att även om man under en tid utvecklas utanför bolaget i framtiden kan komma tillbaka till oss med nya insikter och ännu mer erfarenhet, säger Frida Westerberg, vd på IP-Only.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.