Lyxig träkänsla för ögat

Trendigt Den meteorologiska våren är inte här än, men inget hindrar oss från att omfamna ljuset som sakta men säkert håller på att återvända. Möblera i naturens egna nyanser och satsa på en väl värd pryl som håller länge och är oberoende av årstid.

Lyxig träkänsla för ögat

Hörlurarnas Rolls Royce

Japanska Denon har utvecklat produkter för ljud i över hundra år, och är berömda för sin kvalitet även i designen. Hörlurarna AH-D7200 är deras referensprodukt med fantastiskt ljud, god komfort och vackra kåpor i äkta valnötsträ. Komforten får ett extra lyft av mjukt skinn, och tekniken är tillverkad med extrem omsorg om varje detalj, ända in till ledarna i ultraren, syrefri 7N-koppar.

Pris cirka 6 638 kronor.

En hylla i all enkelhet

Hyllan Stack är handgjord på Gotland av G.A.D i massiv björk eller ek. Den enkla konstruktionen är till för att varieras efter eget huvud. Hyllplanen kan vändas och skapa nya former och olika hyllor kan kombineras och bilda större enheter. Man kan välja någon av deras naturliga ytbehandlingar, eller slå till på en i obehandlat trä och måla efter eget huvud.

Priset börjar på 2 950 kronor.

Livet på en pinne

All världens pinnstolar har fått ge inspiration åt stolen Miss Hollys organiska kurvor och lågmälda elegans. Formgiven av Jonas Lindvall för Stolab, kan väljas i antingen massiv ask eller ekträ med flera ytbehandlingar. Den har brett ryggstöd med tio rundade pinnar och skålformad sits. Sitthöjden passar de flesta matbord, men den kommer även till sin rätt i ensamt majestät.

Pris cirka 10 195 kronor.

Champagneöppnare som extraknäcker

Kockums Jernverk ligger bakom denna robusta och ergonomiska två-i-en champagneöppnare som kan extraknäcka som nötknäppare när julen kommer åter (eller om det nu är en nötknäppare som giggar extra när det vankas champagne). Klassiskt formspråk med trärena handtag i obehandlad bok, vars naturliga variation ger varje champagneöppnare ett unikt utseende.

Pris cirka 279 kronor.

Tre små bord som bildar bo

Carl Hansen & Søn är ett familjeägt företag som för det danska designarvet vidare genom att fortsätta tillverkningen av kända formklassiker. Däribland Hans J Wegners ikoniska Nesting Tables från 1952. De tre små satsborden platsar i de flesta miljöer, kan användas var för sig eller tillsammans och finns i FSCtm-certifierad ek, valnöt eller ek- och valnötsmix.

Pris cirka 12 140 kronor.

Schyssta bockar

Giftfritt, närproducerat och handgjort under schyssta arbetsvillkor. Det är svenska Rotors melodi. Följaktligen är träbocken tillverkad för hand i Fristad, i obehandlad björk som har växt i närheten. Den är 23 centimeter hög och 25 centimeter bred och har en metallinsats med bred överkant för stearinljus.

Pris cirka 599 kronor.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.