Lucka 12: Olav Fromm

Vd-kalendern Bakom lucka 12 hittar vi Olav Fromm. Han är vd för det forskande läkemedelsföretaget Chiesi i Norden.

Lucka 12: Olav Fromm

Ibland vill man få höra hur andra tänker kring vad som är viktigt i yrkesrollen och uppgiften. I dag delar Chiesi i Nordens vd Olav Fromm med sig av vad han har lärt sig under sina år som vd.

Foto: Peter Knutson

– När rollen som vd är som bäst ser jag medarbetare som växer i sin roll och når sin fulla potential. Det är svårslaget! Sämre dagar kan det kännas oerhört stressigt att ansvara för så många. 

När jag började som chef trodde jag att det förväntades av mig att peka med hela handen och ha alla svar. Numera har jag lärt mig att det finns en styrka i att jag visar vad jag känner och vågar visa mig sårbar, och att det faktiskt är mer motiverande för mina medarbetare att förstå att jag behöver dem för att lösa ett visst problem. På Chiesi får vi folk att trivas genom att ge medarbetarna förtroende och vara tydliga i kommunikationen om vad som förväntas. 

Men mitt bästa tips till andra är att ge plats för skoj och trams på jobbet, det skapar kultur och är oerhört avväpnande. 

Vill du läsa en längre text om Olav Fromm och hans sätt att jobba med verksamheten? Läs Vd-tidningens porträtt av honom här

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.