Linda Andersson ny vd på Derome Timber

På nytt jobb Linda Andersson har tillträtt som vd på Derome Timber vid årsskiftet. Närmast kommer hon från en post som marknadschef inom samma koncern.

Linda Andersson ny vd på Derome Timber
Linda Derome avancerar till vd på Derome Timber.

Hon var ingen främling inför träindustriföretaget – innan hon rekryterades till vd-posten var Linda Andersson koncernmarknadschef inom samma företag. Innan hon kom till Derome arbetade hon med skogsbruksfrågor på Sveaskog och längre tillbaka har hon varit mediachef på Postnord och Vattenfall.

Det är en bransch som för närvarande är ganska skakig på grund av världsläget. Linda Andersson tar vid i en tid när byggsektorn påverkas av inflation och höga räntor och ett marknadsläge som sannolikt kommer att vara tufft några år framåt.

– Vi har en utmanande tid framför oss och det gäller för oss att verkligen nyttja det som är våra styrkor, såsom bredden i vårt erbjudande, vår närhet till kunderna och förmåga att snabbt kunna ställa om utifrån deras behov. Det är också en styrka för oss att arbeta både på svensk och internationell marknad eftersom de ofta utvecklas i olika takt vilket ger en mer stabil försäljning, säger Linda Andersson i ett pressmeddelande.

Satsar på sågverksproduktion

Hennes företrädare är Gunnar Jakobsson som nu gått i pension efter tolv år på posten. Det tuffa marknadsläget till trots flaggar Linda Andersson för att koncernen ska investera i utökad sågverksproduktion.

– – Vi tror på en stark framtid för träprodukter och träbyggandet. För att kunna växa med våra kunder genomför vi miljardinvesteringar i utökad produktionskapacitet. Det tillsammans med en enorm kompetens i företaget gör oss till en stark partner på marknaden, kommenterar Linda Andersson strategin.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.