Kristin Orrestig ny vd på Svegro

På nytt jobb Kristin Orrestig tar klivet upp från rollen som operativ chef till vd-posten hos Svegro, Sveriges största grönsaksproducent. Samtidigt går nuvarande vd:n Oscar Rosdahl till uppdraget som vd för Svegro Holding AB.

Kristin Orrestig ny vd på Svegro
KristinOrrestig och Oscar Rosdahl.

Familjeägda Svegro, som säljer egenodlade örter och sallader från sina växthus på Färingsö utanför Stockholm, möblerar nu om i toppen. Den operativa chefen (COO) Kristin Orrestig kommer att bli ny vd för bolaget från och med första april.

– Jag är väldigt motiverad till chansen att som vd få utveckla vår verksamhet till nästa nivå, säger Kristin Orrestig i ett pressmeddelande.

Har infört Lean på Svegro

Före Svegro var hon anställd i olika roller på Coca-Cola Enterprises i Sverige, bland annat som laboratoriechef och produktionschef. Som COO på Svegro har Kristin Orrestig infört målstyrning för individer och grupper, implementerat Lean inom företaget och bidragit till sänkta personalkostnader per producerad kruka.

Nuvarande vd:n Oscar Rosdahl går in som VD för det nystartade bolaget Svegro Holding AB som har fokus på tillväxt.

– Jag är stolt att vi lyckats utveckla Svegro AB till ett innovativt ledande bolag inom den gröna näringen och ser fram mot att i min nya position realisera de förvärvsmöjligheter som ligger framför oss, säger Oscar Rosdahl i ett pressmeddelande.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.