Johan Frilund ny vd för svenska IoT-bolaget

På nytt jobb Johan Frilund ska leda Lundaföretaget Sensative in i framtiden. Hans företrädare, Mats Pettersson som också var med och grundade företaget, får en roll som teknikchef med fokus på produktutveckling.

Johan Frilund ny vd för svenska IoT-bolaget

När Johan Frilund nu tar över vd-positionen på IoT-företaget Sensative är det lönsamhet och tillväxt som står högst på agendan.

Hans företrädare på vd-posten, Mats Pettersson, som också var med och grundade det Lundabaserade företaget, kommer att gå över till en roll som teknikchef och fokusera på produktutveckling.

Johan Frilund har mångårig erfarenhet av ledande chefsroller på olika teknik- och tillväxtföretag. Han har bland annat varit vd på Sensys Traffic, som numera heter Sensys Gatso Group, och även innehaft styrelseordförandeposten på Addsecure Smart Transport AB.

– Det känns spännande att gå till Sensative vid en så spännande tidpunkt i dess utveckling. Företaget har goda tillväxtmöjligheter inom internet of things och smarta städer och backas upp av stark teknik och ett fantastiskt team, säger Johan Frilund.

Sensative erbjuder uppkopplade sensorer och tillhörande infrastruktur för smarta städer och byggnader och grundades för tio år sedan. Företaget har i dag omkring 30 anställda.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.