12 AI-verktyg som förenklar jobbet

AI Förmodligen har både du och dina anställda testat ChatGPT. Men det finns en mängd AI-verktyg som är specialiserade på olika uppgifter och kan hjälpa till med alltifrån att översätta, anteckna och organisera. Här är AI-verktygen som förenklar jobbet.

12 AI-verktyg som förenklar jobbet
Foto: Adobe stock

Översätt möten i realtid

Både digitala och fysiska möten med personer som talar andra språk kan enkelt översättas till det språk du önskar.

1. Microsoft translator
Ett verktyg för realtidsöversättning som kan användas under möten för att överbrygga språkbarriärer. Det kan översätta tal och text till över 70 olika språk och fungerar med olika plattformar som webb, mobilappar och Microsoft Office-program.

2. Instant voice translate
Googles variant av översättning till olika språk i realtid i form av en app.

3. Live voice
En app som kan strömma ljud och översätta i realtid. Kan med fördel användas vid föreläsningar och evenemang både på plats, online och i hybridformat. Åhörarna kan skanna en QR-kod för att få tillgång till evenemanget, välja språk i appen och lyssna på översättningen.

Omvandla tal till skrift

Har du inte tid att föra anteckningar? Det löser sig. Spela in en ljudfil eller låt ett AI-verktyg transkribera i realtid.

4. Good tape
Här kan du ladda upp ljudfiler som verktyget transkriberar. Fungerar på flera språk och gör skillnad på olika röster.

5. Otter AI
Ett transkriberingsverktyg särskilt användbart för möten och föreläsningar då det kan transkribera tal till skrift i realtid.

6. Script me
Ännu ett transkriberingsverktyg som kan hantera ett flertal format. Verktyget har även en redigeringssida där texten kan bearbetas och struktureras upp.

Skräddarsy språket med chatassistenter

Genom att prompta eller skriva nyckelord kan du få hjälp med att skriva texter med olika tonalitet, alltifrån poster i sociala medier till mejl, marknadsföring och annat textinnehåll. Och det finns fler alternativ på marknaden än ChatGPT.

7. Jasper
Ett AI-drivet verktyg som kan skapa innehåll och effektivisera produktion och skrivprocesser. Jasper har färdiga mallar för olika format, till exempel blogginlägg och pressmeddelanden, och kan bland annat användas för att samarbeta i projekt, skapa marknadsföringskampanjer och generera bilder.

8. Grammarly
Enkelt korrekturverktyg som anmärker på fel i stavning och grammatik. Verktyget har även plagiatkontroll och kan utvärdera innehållets ton och stil samt föreslå omformuleringar av rubriker, meningar och stycken baserat på nyckelord.

9. Text cortex
En skrivassistent som skapar textinnehåll utefter en mängd mallar som till exempel produktbeskrivningar, marknadsföringstexter, berättelser och mejl. Kan skriva på olika språk, i olika känslomässiga stilar och SEO-optimera.

Få hjälp att organisera

Fler kommunikationskanaler innebär mer information. Med rätt AI-verktyg kan du få hjälp med att organisera dina dokument. Långa mejl, artiklar, PDF-filer och anteckningar? Tack vare dessa AI-funktioner kan du söka upp, sammanfatta och flytta material.

10. Notion
Notion är en allt-i-ett arbetsyta som möjliggör uppgiftshantering, dokumentation, samarbete och mycket mer tack vare AI och maskininlärningsteknik.

11. Fireflies
Ett AI-drivet verktyg för transkribering och möteshantering. Det är utformat för att spela in samtal och möten i realtid. Kan integreras med olika verktyg och plattformar som kalendrar och e-post.

12. Trello
Ett projektledningsverktyg som använder AI för att förenkla och organisera arbetsflöden. Genom att tilldela uppgifter, skapa checklistor och schemalägga aktiviteter på ett visuellt sätt, får användare lättare att hålla koll på projekt och samarbeta effektivt. Dess AI-funktioner kan föreslå relevanta uppgifter och tidslinjer baserat på tidigare aktiviteter och projektdata.

Tänk på att…

De flesta av verktygen har en gratisversion och en betalfunktion. Generellt fungerar gratisversionerna bra men med vissa restriktioner och begränsningar.

Notera även att eventuella säkerhetsrisker med AI-verktygen gällande data och information kan förekomma. Se över hur det fungerar för er verksamhet i förhållande till GDPR samt andra lagar och säkerhetsregler.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.