De vann årets Almi Pitch

Digitalisering & IT Norgald är årets vinnare av Almi Pitch under Åre Business Forum. Norgald har utvecklat teknik som identifierar sårbarheter i IT- och OT-komponenter, till exempel i elnät samt minskar risken och föreslår en lösning. 

De vann årets Almi Pitch
Vinnarna av Almi Pitch hyllas.

Norgald har en moduleringsprogramvara för att effektivisera cybersäkerhetsanalys och identifiera sårbarheter i kritisk infrastruktur, Det är ett forskningsbaserat koncept som togs fram på högskolan i Skövde.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Ett hundratal bolag från hela landet hade nominerat sig till årets omgång av Almi Pitch på Åre Business Forum. Tio bolag kvalade in till tävlingen och fick pitcha sin affärsidé inför en erfaren investerarpanel på Copperhill i Åre. Uppgifterna för investerarpanelen var dels att ge värdefull återkoppling på bolagens pitchar men även att bedöma affärsidéns potential. I det första tävlingsmomentet fick företagen genomföra en femminuters pitch inför investerarpanelen. Tre bolag, Norgald, eContinence och Helios tog sig till finalen, där de fick framföra en koncentrerad pitch på två minuter inför publik på Copperhill i Åre. Den slutliga vinnaren röstades fram av publiken.

– För det första vill jag tacka så mycket, det känns jättebra. Vi har jobbat hårt med att ta fram budskapet omkring vad vårt ganska komplexa forskningsbolag faktiskt gör och priset är ett bevis på att vi lyckats kommunicera vår affärsidé. Men även att det finns både behov och intresse av ökad cybersäkerhet, säger Elin Sandahl på Norgald.

– Jag trodde faktiskt inte att det gick att toppa förra årets startfält men jag hade fel. Årets samtliga finalister hade den höjd på idé, team och pitch man letar efter som investerarare. Den stora bredden på affärsidéer bådar också gott inför framtiden, säger Joachim Karlsson, vd Almi Invest.

Läs mer: Så påverkar distansarbete IT-säkerheten

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.