Årets HR-pristagare utsedda

HR & Arbetsmiljö På den digitala HR Galan utsågs vinnarna av HR-priserna. Dessa utdelades i fem kategorier Årets HR-bok, Årets Ledarskapsprofil, Årets HR-ledare, Årets HR-medarbetare och Kerstin Hesselgren-priset.

Årets HR-pristagare utsedda
Det finns så mycket fantastiskt HR-arbete som utförts under året. Foto: Adobe Stock

– Under det här året när hela världen ställt om mer eller mindre över en natt har HR varit i centrum och hanterat de stora och svåra frågorna i våra organisationer och företag. Det gör att många i år mer än någonsin uppmärksammat den viktiga roll HR har för människors välmående och för affärsresultatet. Det finns så mycket fantastiskt HR-arbete som utförts under året och under HR Galan hyllar vi några av dessa stjärnor, säger Lena Bjurner, generalsekreterare på Sveriges HR Förening.

Pristagare av HR-priserna 2020 är:

Kerstin Hesselgren-priset: Barbro Westerholm

Juryns motivering:

Barbro har genom sitt yrkesverksamma liv engagerat sig i många viktiga frågor kring mänskliga rättigheter och jämlikhet, vilket gjort livet och arbetslivet väldigt mycket bättre för många människor. Med mod och engagemang har hon kämpat mot åldersism, för jämställdhet och för HBTQ-frågor, genom bland annat att driva avskaffandet av sjukdomsklassificeringen av homosexualitet. Barbro är en förebild för många precis som Kerstin var och därför är det med glädje Sveriges HR Förening delar ut årets Kerstin Hesselgren-pris till Barbro Westerholm.

Årets HR-bok: Facilitera! av Anna Gullstrand (Liber)

Juryns motivering:

Facilitera! är en bok som i vår komplexa och snabbt föränderliga värld, kantad av både osäkerhet och ökade krav på effektivitet ger en handfast guidning med konkreta verktyg till alla som vill leda en grupp för att nå enastående resultat genom att ta vara på kraft, kreativitet och kompetens. Nycklarna för att nå framgång och utveckla nytt tillsammans är att skapa trygghet, delaktighet och engagemang och resultatet bidrar också till ökat välmående, kvalitet och lärande.

Årets HR-medarbetare: Cecilia Ödman, HR-partner, Jordbruksverket

Juryns motivering:

Cecilia är en sann eldsjäl, prestigelös, engagerad och hängiven. Hon räds inga hinder, bryter ny mark, sätter höga ambitioner och har förändrat synen på lärandet, uthålligt sett det växa fram med effekter på såväl individen som organisationen. Hon plöjer sig fram i okänd terräng och tänker nytt. Genom hennes engagemang får hon andra att blomstra och nya frön växa.

Årets HR-ledare: Elena Aylott, VP Global Employee Experience, Oriflame

Juryns motivering:

Elena är en visionär, inspirerande och skicklig ledare. Med sin förmåga att sätta medarbetaren i fokus har hon re-designat HR arbetet på ett hållbart sätt, utmanat det traditionella HR arbetet och banat ny mark och nya kompetenser inom HR. Allt för den bästa medarbetarupplevelsen. Med ett hängivet HR arbete har hon bidragit till en välmående och framgångsrik organisation där medarbetare och ledare växer och utvecklas tillsammans med sina kunder.

Årets Ledarskapsprofil: Sara Mohammar, Partner, Verum Management

Juryns motivering:

Sara lever det ideala ledarskapet. Hon är extremt inkluderande, orädd och visar prov på mod, vågar gå utanför boxen och utmanar strukturer och mönster. Med sitt fokus på människan som en viktig kraftkälla skapar hon exceptionella förutsättningar och påverkar människor och organisationer positivt i såväl arbetslivet som livet i stort.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.