Vinst!

Vinst!
Anders Pauser, chefredaktör Vd-tidningen.

Vinst!

Varje vd funderar nog över hur de ska nå ett så bra ekonomiskt resultat som möjligt i sin verksamhet. Upp mot tio procent i vinstmarginal brukar vara en ledstjärna för att ett företag ska må riktigt bra; man kan möjligen då fundera hur regeringens ser på saken när snittresultatet inom den privata välfärdssektorn ligger en bra bit under fem procent.

Men hur gör den som vill öka sin lönsamhet för att nå den magiska gränsen på tio procent. Läs om tipsen för lönsamhetsökning i detta nummers tema. Några handfasta tips lyder: ta mer betalt, förbättra er kundbearbetning och inte minst, tänk större. I det sistnämna fallet handlar det också om att tänka tillväxt som i förlängningen leder till ökad lönsamhet.

Lite utmanande kan det då också vara att ta del av tankarna på konsultföretaget Ahrens Rapid Growth. Där hävdar man frankt att företag som inte har en tillväxttakt över 20 procent inte kommer att överleva långsiktigt. Kan tyckas lite drastiskt. Men nog mår alla verksamheter bra av utveckling och att växa är ett alldeles utmärkt sätt att utvecklas på!

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.