Ta vara på unika insikter

Ta vara på unika insikter

I 15 månader har jag varit frånkopplad från allt vad affärer, företagande och resultatrapporter heter. Däremot har jag haft fullständigt fokus på tillväxt, ledarskap och projektledning. Ja, jag har varit föräldraledig.

Tillbaka på jobbet dyker en reflektion upp. Vikten av att se på sig själv och sitt sammanhang med nya ögon. Vi tar oss i detta nummer an utmaningen med kompetensförsörjning. En aspekt som är värd att ta vara på, är just detta med färska ögon.

För när du nu har skrivit under avtalet och skakat hand med din nya medarbetare, kom ihåg att de kommande första månaderna är avgörande. Se till att håva in insikterna som bara den som kommer med ny blick har, innan nykomlingen har anammat er kultur till fullo.

Varför gör ni som ni gör? Vilka rutiner, mallar, system och handlingar sker på de sätt de sker och varför? Vilka erfarenheter har din nya kollega med sig från tidigare arbetsplatser som ni kan ha nytta av? Våga fråga om det.

Varför inte ta för vana att, under den här första speciella tiden, ställa frågor så ofta det bara går? Inte nog med att du kommer lära känna din nya medarbetare. Du kommer förstå din egen verksamhet ännu bättre.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.