Stor potential för AI i rekryteringsprocessen

Digitalisering & IT I en studie av Personio uppger 86 procent av HR-cheferna att de ser en stor potential med att använda AI för automatisering. Samtidigt måste den mänskliga delen av rekryteringsarbetet värnas. Det menar Maria Duni, nordenchef på Personio.
 

Stor potential för AI i rekryteringsprocessen
Allt tyder på att majoriteten av de svenska HR-avdelningarna kommer att införa AI i någon form inom kort. Foto: Adobe Stock

I Personios europeiska undersökning av HR-chefer och högre ledningspersoner framgick att 82 procent av HR-cheferna anser att deras HR-team saknar den kompetens som behövs för analysera data med hjälp av teknik. 86 procent menar att AI och automatisering har stor potential att frigöra tid för strategiskt arbete inom HR-funktionen. Sammantaget finns en insikt om möjligheterna, men också om behoven att utveckla den egna organisationens förmåga för att kunna tillvarata dessa möjligheter.   

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Allt tyder på att majoriteten av de svenska HR-avdelningarna kommer att införa AI i någon form inom kort. 57 procent av de chefer på ledningsgruppsnivå som medverkade i undersökningen uppgav att deras organisationer avser att införliva mer AI och automatisering i sin HR-funktion under de kommande 5 åren.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.