Spana in nya Veckans vd-fråga!

Ny vd-fråga Nu lägger vi ut en ny aktuell fråga i vår vd-enkät här på sajten. Häng med!

Spana in nya Veckans vd-fråga!
Vilket svarsalternativ väljer du? Foto: Adobe Stock

Har ni sett vd-enkäten vi har på startsidan här på webben? Där kommer vi regelbundet att lägga upp aktuella frågor som går snabbt att svara på, och där ni kan ta tempen på hur andra vd:ar tänker.

Den senaste frågan handlade om semestern, och vad ni vd:ar tänker på mest kring den. Klart flest röster fick svarsalternativet ”minskade intäkter”. Tankarna på ekonomin tar bevisligen inte semester för en verksamhetsledare! Och sommarstiltjen är verkligen inte bara förenad med avkoppling för den ytterst ansvarige. Särskilt inte när temponedgången för med sig minskade affärer.

Den här veckan ställer vi en ny och aktuell fråga. Semestertid är också en tid när många medarbetare ställer sig frågan om det är dags att söka sig vidare. Vilket i värsta fall leder till att rivstarten företagsledaren planerade efter sommarledigheterna förmörkas av uppsägningen som ligger och väntar på skrivbordet när du kommer tillbaka.

Att börja leta efter ersättaren till en nyckelperson i företaget är kanske inte hur man helst ville inleda hösten. Så därför frågar vi nu: Har du förlorat någon personal under sommaren?

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.