Lucka 22: Lotta Cederbom

Vd-kalendern Dan före dan före dopparedan, och vi får oss ett råd om vikten av att bygga kultur i värmens och modets förtecken. Rådgivare är Lotta Cederbom, vd för Aller Media Sverige.

Lucka 22: Lotta Cederbom

Att vara vd är att visa vägen och föregå med gott exempel inför medarbetarna. Lotta Cederbom, Aller Medias vd, delar med sig av insikter om kulturbygge och ledarskap.

Foto: Peter Knutson

– Mitt bästa råd till andra vd:ar är att investera tid i att bygga en kultur som kännetecknas av tillit, värme och mod. Som vd behöver du visa vägen och leda genom att ta roll så som du önskar att dina medarbetare ska agera. Ge tydlig och välvillig, situationsanpassad feedback som också berättar vad du vill se mer eller mindre av i framtiden. Möt motgångar med nyfikenhet och se vad du och ditt team kan lära er av det som gick snett. Se till att mandat är tydliga och beslutsvägar korta. Det skapar självständiga medarbetare som vågar fatta beslut och därmed förutsättningar för en handlingskraftig organisation som kan gå från ord till handling utan långa interna processer.

Lotta Cederbom berättar mer om sitt ledarskap och sin syn på kulturbygge här.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.