Lucka 11: Arash Gilan

Vd-kalendern Bakom lucka 11 finns Arash Gilan. Han är vd för marknadsföringsbyrån Viva och författare till boken ”I love AI”. Hans råd handlar om hur vd:n ska förhålla sig till AI i verksamheten.

Lucka 11: Arash Gilan

Goda råd är inte dyra. I alla fall inte i julemånadens tid, när 24 svenska vd:ar bjuder på sitt bästa råd, från en vd till en annan. Läs och inspireras.

Foto: Robin Bäckman

– Som vd är det lätt att förlora sig i dagens brus och morgondagens osäkerheter. I en tid där AI transformerar vårt sätt att arbeta, uppmanar jag till en reflekterande hållning. Låt oss inte bara se AI som ett verktyg för effektivitet, utan som en spegel som reflekterar vår mänsklighet. I varje algoritm och datadrivet beslut ligger en påminnelse om vårt ansvar att leda med visdom och passion. 

AI kan förutse trender och optimera processer, men den kan inte ersätta det djupt mänskliga i ledarskapet – vår förmåga att förstå, empati och vår vision för framtiden. Som ledare i denna era, låt oss använda AI för att förstärka våra mänskliga kvaliteter, inte ersätta dem.

Arash Gilan prydde omslaget på Vd-tidningens nummer 4. Intervjun kan du läsa här:

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.