Lista: Här är Sveriges topp 10 e-handelsraketer 2023

Försäljning Svea Bank har kartlagt de 100 mest framgångsrika e-handelsföretagen. De listade företagen har haft den högsta procentuella omsättningsökningen under det senaste mätbara året. I topp hittar vi raketen Go North som haft en tillväxt på 6 423 procent.

Lista: Här är Sveriges topp 10 e-handelsraketer 2023
Johan Hallenby, vd Go North Group. Bilden är ett montage. Foto: pressbild/Adobe stock

Göteborgsföretaget och e-handelsgruppen Go North, som köper e-handelsföretag med Amazon som huvudsaklig försäljningskanal, toppar listan med hela 6 423 procent i omsättningsökning under 2022 jämfört med 2021. Det visar Svea Banks kartläggning av de 100 mest framgångsrika e-handelsföretagen. Listan har tagits fram utifrån statistik från kreditupplysningsföretaget UC.

– Vi är långt ifrån klara. Vårt fokus framåt ligger på att fortsätta att stärka vår kärnverksamhet och att lägga de rätta grundstenarna för en hållbar och lönsam tillväxt i en föränderlig Amazon-värld, säger Johan Hallenby, vd och grundare Go North Group, i ett pressmeddelande.

2020 toppade ridsportvarumärket Maya Delorez listan. Tidigare i år berättade vd:n och grundaren Madelene Törnblom för Vd-tidningen om hemligheten bakom företagets snabba tillväxt. Läs intervjun här.

Här hittar du hela topp 100.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.