”Ledningsgrupper har potential att bli en oerhörd kraft”

Ny bloggare På måndag börjar en ny bloggare på Vdtidningen.se. Eva Birgerson är partner på Sandahls, och hon är en riktig fena på ledningsgrupper och organisationsutveckling. I väntan på det första blogginlägget passar vi på att ta henne på pulsen.

”Ledningsgrupper har potential att bli en oerhörd kraft”
Foto: Sandahl Partners

Eva Birgerson, vem är du?

Jag är legitimerad psykolog och har valt att arbeta som organisationspsykolog sedan snart 30 år. Redan under utbildningen kom jag i kontakt med Sandahl Partners, som blev min arbetsplats och som jag sedan länge äger och driver tillsammans med några kollegor. Vi utgår ifrån ett trevligt kontor i centrala Stockholm och har även kollegor på några andra orter i Sverige. Det är fortfarande roligt att gå till jobbet och träffa mina duktiga kollegor och alla intressanta organisationer och uppdrag som jag får förmånen att arbeta med.

Vad intresserar dig med ledningsgrupper?

Ledningsgrupper har potential att bli en oerhörd kraft för att ett företag ska bli riktigt framgångsrikt – om man förstår hur man ska utveckla och arbeta med dem. Jag har alltid varit intresserad av gruppdynamik, och det är extra intressant i ledningsgrupper, där uppdraget och sammanhanget är komplext på många olika vis. Det är alltid stimulerande och ofta utmanande att arbeta med ledningsgrupper, som ju i regel består av en samling duktiga och ambitiösa människor som vill ta ansvar.

Vad kommer din blogg att handla om?

Jag hoppas på att inspirera vd:ar att lägga litet mer tid och fokus på ledningsgruppen! Jag tycker att man ofta underskattar hur viktigt – och lönsamt – det är att avsätta tid till annat än att lösa de operativa frågorna. Jag vill bidra med både erfarenheter och exempel från mina ledningsgruppsuppdrag, tips och metoder och troligen även några forskningsfynd.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.