Jean-Christophe Flatin blir Oatlys nya vd

På nytt jobb Oatlys nya vd heter Jean-Christophe Flatin. Han arbetar redan inom bolaget, och efterträder den första juni havredrycksbolagets mångåriga vd Toni Petersson.

Jean-Christophe Flatin blir Oatlys nya vd
Oatlys blivande vd Jean-Christophe Flatin (tv) med nuvarande vd:n Toni Petersson. Foto: Oatly

Jean-Christophe Flatin har sedan 2022 varit “Global President” på Oatly. Han är ingen främling för livsmedelsbranschen – före Oatly arbetade han i 30 år på den amerikanska godisjätten Mars, där han har basat över hund- och kattvarumärket The Royal Canin och över chokladsortimentet.

– Jag är ödmjuk och hedrad över möjligheten att leda denna fantastiska verksamhet, säger han i ett pressmeddelande.

Han beskriver en stark tilltro till varumärkets alla fördelar och fortsätter:

– Jag är glad över att fortsätta samarbeta med hela vår ledningsgrupp, för att frigöra Oatlys fulla potential och driva långsiktiga värden för ägarna.

Bevisat sig som ledare

Samtidigt som Flatin tillträder vd-posten den första juni blir Petersson styrelseordförande i bolaget, ett uppdrag han kommer att dela med den nuvarande ordföranden Eric Melloul. Han kommenterar tillsättandet av den nya vd:n så här:

– Jean-Christophe har bevisat sig som ledare och den idealiska personen för att leda Oatly in i nästa fas. Han har redan stärkt vårt företag genom att stabilisera vår distributionskedja, förnya vårt fokus på innovation och göra det möjligt för vår organisation att gå på offensiven för att driva lönsam tillväxt.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.