Hitta de bästa oavsett var ni finns

Human Resources Är det en utmaning för dig att locka personal till företaget för att ni finns på en liten eller avlägsen ort? Här följer sju tips som underlättar talangjakten.

Hitta de bästa oavsett var ni finns
Shutterstock

Verksamheter i storstadsregioner har generellt sett lättare att hitta ny personal. På små eller avlägsna orter kan det vara svårare. Det är många faktorer som spelar in när vi väljer arbetsplats. Verksamheten i sig ska vara lockande men det behövs också en rimlig chans att få ihop livets alla delar.

Släpp taget om platsen

Ett sätt att lösa kompetensförsörjningen kan vara att helt enkelt börja tänka på kompetens framför ort. Om de bästa kandidaterna bor på en annan ort och arbetet tillåter distansarbete, varför inte låta medarbetarna sitta där de är? Det amerikanska energiföretaget Orion Energy Systems gör så. Av företagets 185 anställda arbetar cirka 20 procent på distans. Det har lett till att företaget har uppnått målet att bli ledande inom LED-produktion.

Sök de som tröttnat på storstadspulsen

Om ni finns på en liten ort kommer ni aldrig att kunna konkurrera med storstadens ständiga energi och lockelser. Men kom ihåg att människor som en gång sökte sig till storstaden kan tröttna på pulsen och längta till lugnet. Gå igenom och lista alla konkurrensfördelar som just er ort har. Korta eller obefintliga pendlingsavstånd, närhet både geografiskt och mellanmänskligt, vacker natur och låga levnadsomkostnader? Använd de här fördelarna i era platsannonser och på era karriärsidor på er sajt.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.