Fungerar din ledningsgrupp som ett team?

Veckans vd-fråga Förra ”Veckans vd”-fråga avhandlade färger och mönster på en vd. Läs vad majoriteten svarade, och passa på att svara på den här veckans fråga: om ledningsgrupper.

Fungerar din ledningsgrupp som ett team?
Foto: Stock Adobe

Finns det färger och mönster som inte klär en vd? Den enkätfrågan fick många svar här på sajten, och den övervägande delen (51 procent) var överens: situationen avgör. Det vill säga, man klär sig klassiskt och representativt som företrädare för företaget utåt, och i övriga situationer tillåter man sig en mer avslappnad och personlig stil.

Nu handlar Veckans vd-fråga om ledningsgrupper. När Vd-dagen hölls på Grand Hotel i Stockholm den 4 oktober hade deltagarna chansen att fördjupa sig i hur man får sin ledningsgrupp att fungera och bli ett team. Ett av budskapen var att om ledningsgruppen ska fungera och jobba bra som ett team så behöver man också förstå skillnaden mellan grupp och team. En grupp består av flera individer som förenas för att kombinera sina ansträngningar. Teamet å sin sida är en samling människor som delar syfte och mål. I gruppen arbetar alla individuellt, i teamet samarbetar medlemmarna och behöver varandra för att kunna prestera.

Nu undrar vi hur din ledningsgrupp fungerar. Har den ett gemensamt syfte och mål, ser du förbätringspotential, eller fungerar den inte alls som du skulle önska?

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.