En dag med vd Lars Lindblom

En vd:s dag Gör: Vd och grundare av Grumpy&old group med basen i Skellefteå som bland annat driver Creative Crowd, ett konsultbolag med fokus på att hjälpa kommuner och regioner att utveckla spelindustrikluster samt Visual Magic, ett utbildningsbolag som utvecklar framtidens vfx-artister för en växande film-, TV- och spelindustri. 

En dag med vd Lars Lindblom
Vd-tidningen följer en arbetsdag för olika vd:ar. Här är det Lars Lindbloms dag som är i fokus. Foto: Magnus Johansson

Därför älskar jag mitt jobb: Jag tycker om att arbeta med utveckling. Att trampa upp nya stigar tillsammans med medarbetare, klienter och studerande. Spelindustrin växer snabbt och erbjuder spännande och utmanande jobb där man tillsammans skapar extremt komplexa konstverk i kompletterande team. Varje studio är born global varför mångfald och olikheter förbättrar möjligheterna att skapa lönsamma spel oavsett var i världen du befinner dig. Att kunna använda spelindustrin för att få kommuner att bli mer attraktiva att bo och arbeta i känns viktigt och meningsfullt.

06.00 Trots att telefonen kvittrat glatt ett bra tag så måste jag tvinga mig upp. Morgonen är inte min bästa tid på dygnet. Ler lite när jag inser att jag jobbar för Grumpy&old. Känns passande denna tid på dygnet. Brygger en kopp kaffe och brer en macka innan jag läser nattens mejl och en morgontidning.

07.00 Lämnar in bilen på tvätt och städning. Corona har gjort att den använts flitigt för affärsresorna senaste månaderna och tiden att städa själv har inte funnits. Kommande resor till Stockholm och Norge hade varit jobbiga utan städ trots att jag egentligen älskar jag att köra bil.

08.00 Frukost med en vd hos en spelutvecklingsstudio med en diskussion om deras utmaningar och hur klustret kan hjälpa dem i detta. Alltid otroligt spännande att se hur små högpresterande team i norra Sverige kan klara av att framgångsrikt konkurrera på en ständigt global marknad.

09.30 Möte om hur en av våra kundkommuner ska klara av att möta spelindustriklustrets lokalbehov. Förra året dubblades antalet anställda. Fortsätter detta långsiktigt så räcker det inte med att anpassa befintliga lokaler utan fler hus måste byggas. Lösningsfokuserat möte där alla försöker bidra – uppskattar detta.

11.30 Jobblunch med kollegor för att diskutera en kommande etablering. Kul att se så smarta människor ha så mycket engagemang och så stort hjärta. Därefter fixa disken i fikarummet och brygga lite mer kaffe. Alla nya studios gör att man får rycka in lite överallt. Känner mig samtidigt glad för att jag beställde en kaffemaskin förra veckan. Fick avbryta för att ta ett samtal med en investerargrupp som läst om oss och var intresserade av att hjälpa till med kapital i rätt bolag. Spännande!

14.00 Kilar över till utbildningslokalerna för att stämma av med byggare, studenter och kollegiet. Får en boost av energin och målmedvetenheten hos de studerande.

14.45 Dags för dagens mejlarbete. Stressad över att jag inte hunnit tidigare på dagen. Trots allt nöjd över att det inte fanns något akut i skörden.

16.00 Smiter tidigt för att hjälpa dottern flytta till egen lägenhet. Tacksam att ha ett jobb där jag kan ta igen förlorad arbetstid senare ikväll.

19.30 Efter hämtmiddag med min fru i dotterns lägenhet kör jag ett möte med delägarna för att stämma av att vi ligger i fas och att planen håller.

21.00 Kvällspromenad med hunden och därefter läser jag tester på MC-däck för att göra den gamla enstånkan redo för nästa sommar.

23.00 Lägger mig i sängen och spelar lite Madskills Motocross och Spelldust på mobilen. Inser att jag är för trött och spelar riktigt uselt. Dags att släcka.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.