En dag med Johan Aronsson

En vd:s dagbok En vd som jobbar med möteslösningar har förstås själv järnkoll på dagens möten. Legimeets vd Johan Aronsson hinner med både fysiskt möte, digitalt möte och hybridstämma innan det är dags för kappsegling, FaceTime med barnen och dansk tv-serie med hustrun.

En dag med Johan Aronsson
Foto: Pressbild

Namn: Johan Aronsson
Ålder: 54 år

Gör: Grundare och vd för Legimeet som utvecklat en produkt som underlättar för bolag och organisationer att hålla stämmor och andra formella möten. Från början fokuserade vi på helt digitala stämmor då vi inte kunde ses fysiskt. Allt eftersom förutsättningarna ändrades och efter att vi lyssnat på våra kunders önskemål erbjuder vi i dag alla varianter av digitala, hybrida och fysiska formella möten. Vi hanterar hela mötesprocessen från anmälan, identifiering och fullmaktshantering till genomfört möte eller stämma. Kärnan i vår verksamhet är att det ska vara enkelt att delta på formella mötet och att alla ska kunna vara med i diskussioner och omröstningar på distans.

Därför trivs jag med jobbet: Det är otroligt energigivande att tillsammans med kollegor med olika kompetenser bygga något från grunden. Att få möjligheten att lyssna på kunders behov och tänka ut sätt att överträffa deras önskemål och samtidigt ta fram en unik produkt som följer lagar och regler.

06.00 Går upp. Kör en kortare löprunda för att komma i gång. Jag brukar springa 10–15 kilometer på lördagarna och komplettera det med ett par morgonrundor i veckorna. Det är en krispig höstmorgon och en skön start på dagen som ökar mitt fokus inför arbetsdagen. Efteråt dusch och frukost – jag äter ganska nyttigt men kaffesuget är stort på morgonen.

08.00 Barnen är just utflugna och min fru är på sitt jobb så passar på att jobba hemifrån på morgonen. Planerar dagen och går igenom mejl som kommit sedan igår.

08.30 Morgonmöte med teamet där vi går igenom dagen. Det viktigaste just nu är en bolagsstämma efter lunch och färdigställa en kallelse som ska ut imorgon.

09.00 Synkar med en av våra körtekniker att allt är i ordning inför stämman klockan ett.

09.30 Digitalt möte för att stämma av en kundoffert med en eventbyrå om en återkommande kongress om ett halvår. Kunden vill ha samma upplägg med lokal och studioleverantör som tidigare men att vi den här gången också tar hand om anmälningsprocess och fullmakter. Skickar en uppdaterad offert.

10.15 En kollega har gått igenom det sista inför en kallelse till en stämma som ska hållas om fem veckor. Vi dubbelkollar innehållet tillsammans och att länkar är rätt uppsatta och hon meddelar kunden att allt är klart att skicka.

10.55 En rask promenad till bussen som tar mig till Stockholm city. Genom att ta buss i stället för bil slipper jag tänka på köer och parkering och eftersom jag bor några mil bort får jag en halvtimma att svara på mejl i lugn och ro.

12.00 På plats vid en hybridstämma för en av våra nya kunder. Då kunden vill ha extra stöd är vi på plats en timma innan för gemensam lunch i deras videokonferensrum. Vår körtekniker ser till att alla syns och hörs.

13.00 Stämman startar. När alla loggat in är det åtta personer på plats och 25 som deltar på distans. Ordföranden tar klubban, föredrag och omröstningar löper på och stämman är över på mindre än en timma. Ordföranden är glatt förvånad över hur enkelt och snabbt det gick, tackar och går för att hålla konstituerande styrelsemöte.

14.25 På bussresan på väg hem passar jag på att förbereda eftermiddagens möten.

15.45 Hemma igen och ringer några samtal till de större juristbyråerna för att höra deras syn på lagförslaget om att tillåta digitala stämmor från årsskiftet. De är fokuserade på mellanstora bolag och tror det skulle både underlätta och spara tid för en hel del av dem, framför allt de med lite större stämmor och de som är lokaliserade ute i landet.

15.30 Kollar med körtekniker att röstlängd och resultat från stämman tidigare är färdigställt och skickat till kunden. Allt är i ordning och jag skickar ett tackmejl till kunden.

16.00 Demomöte – vi håller på att utveckla en ny produkt för mindre bolag och organisationer. Utvecklarna håller demomöte en gång i veckan och nu är det dags att få se vad som växt fram sedan sist. De har lyckats korta ned flera steg i processen att sätta upp en stämma vilket gör att det ser otroligt enkelt ut. Några har synpunkter på utseendet och vi lämnar det som uppgift till nästa vecka. Alltid fantastiskt roligt att se när våra idéer får liv och förbättras av de som verkligen kan sin sak.

17.00 Managementmöte som vi har varje tisdag för att uppdatera alla medgrundare. Väldigt inspirerande och peppande att få dela det som hänt sedan förra veckan.

17.45 Skriver noteringar från managementmötet. Går igenom morgondagens möten och aktiviteter i kalendern och kollar mejlen igen.

18.30 Vi äter middag tillsammans och facetajmar sedan med våra två barn som just börjat plugga på olika orter. Det är fantastiskt vad många möjligheter videomöten har fört med sig. Det som kändes lite märkligt för bara några år sedan är nu en naturlig del av vardagen.

20.00 Onsdag är lika med kappsegling efter jobbet. Kollar väderprognosen – det ska blåsa rejält från norr så jag packar bilen med varma seglarkläder och flytväst.

20.30 Min fru och jag brukar avsluta dagen med ett sällskapsspel eller se något avsnitt av en serie vi följer tillsammans. Vi har ganska olika smak men den här gången är vi överens. Det blir två avsnitt av den danska serien ”Rita” innan det är dags att avsluta dagen runt tio på kvällen.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.