De är Sveriges friskaste företag 2023

HR & Arbetsmiljö För sjätte året i rad utser Feelgood Sveriges friskaste företag. Vinnare detta år är ett bolag inom bygg- och fastighetsbranschen!

De är Sveriges friskaste företag 2023
Feelgood har utsett Sveriges friskaste företag 2023. Foto: Adobe Stock

Med Sveriges friskaste företag vill Feelgood inspirera och lyfta goda exempel på arbetsgivare som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

RO-Gruppen är ett byggföretag inom kontor, bostäder, logistik- och samhällsfastigheter med 200 medarbetare och 40 år i branschen.

– Vi är väldigt stolta över denna utmärkelse. Framgångsfaktorn för oss är mixen mellan struktur och systematik och de spontana mötena. Den bästa skyddsronden man kan göra är att prata med sina medarbetare och vara nära sin verksamhet, säger Maria Sigfridson, Chef People & Culture RO-Gruppen.

– Det är imponerande att se det konsekventa och långsiktigt arbete som RO-Gruppen lägger ner på sin arbetsmiljö. Ett riktigt föredöme – och extra roligt att de visar att det går att nå utmärkta resultat även i en bransch som kanske annars anses lite ”svår” när det gäller arbetsmiljöfrågor, säger Carole Lemne, juryns ordförande.

Åsa Rex Nygård marknads- och kommunikationschef Feelgood, Nilla Antonsson regionchef Väst Feelgood, Maria Sigfridsson Chef People & Culture RO-Gruppen, Leif Alhberg vd RO-Gruppen. Foto: Håkan Ivarsson

RO-Gruppen är vinnare med följande motivering:

RO-Gruppen börjar alltid med medarbetarna. När de mår bra och trivs åter-speglas det i kundrelationer och resultat. Arbetsmiljöarbetet har god systematik, med arbetsmiljödagar för hela företaget. Regelbundna energisamtal fokuserar på mående, balans och stöd, och flera kommunikationskanaler involverar och informerar. Med filosofin att bra chefer ger välmående medarbetare läggs fokus på gedigen ledarutveckling. Värdeorden förtroende, engagemang, nytänkande och arbetsglädje ingår i utvecklingsplaner och vägleder i vardagen. Breda satsningar på hälsa ger goda förutsättningar, och sjukfrånvaron är låg. Medarbetarundersökningen visar mycket goda resultat som sticker ut i branschen.  

På andra plats finns Nacka kommun som med sin tillitsbaserade och hälsofokuserade organisation skapar ett proaktiv och välstrukturerat arbetsmiljöarbete.

På tredje plats finns Löf som bland annat arbetar med coachande ledarskap, hälsoaktiviteter och en förflyttning till ökat självledarskap, vilket bidrar till hälsa och hållbarhet.

På en delad fjärde plats kommer DB Schenker Sverige, Hogia och Veoneer Sweden. Samtliga finalister har gjort ett mycket gott arbete med sin arbetsmiljö och hälsa.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood, som tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, utser finalister och vinnare. Samtliga bedöms på åtgärder som har gett konkreta resultat för både individen och organisationen inom arbetsmiljö, ledarskap, hälsa och medarbetarskap.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.