5 tips för en lyckad julfest

Julfest Den årliga julfesten är ett utmärkt tillfälle att fira årets framgångar och ha en trevlig kväll tillsammans med alla kollegor. Här ger företaget 7A Office & Lounge Conference & Event sina bästa tips på hur årets julfest med företaget blir riktigt lyckad och något alldeles extra! 

5 tips för en lyckad julfest
Foto: Adobe Stock

1. Låt en specialist sköta planeringen

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Planering är A och O för ett lyckat arrangemang, oavsett om det rör sig om ett enklare mingel eller en storslagen fest. Att anordna en julfest är trots allt ett tidskrävande projekt och innebär stort engagemang hos de medarbetare som tar på sig uppgiften. Därför kan det vara en god idé att lämna över ansvaret till en specialist som har erfarenhet av hela processen och finns till hands ända från start till att gästerna lämnar festen. Allt för att ni ska få tid att ägna er åt det ni är bäst på och framförallt njuta av festen när den väl pågår!

2. Bjud på en oväntad överraskning

Om målet är att toppa förra årets julfest är det dags att plocka fram kreativiteten i dig. Överraska personalen med ett uppträdande, en prisutdelning eller en rolig tävling som gör kvällen både personlig och minnesvärd!

3. Välj en lättillgänglig eventlokal

Se till att välja en eventlokal som det helst är möjligt att ta sig till med kollektivtrafiken. Utflykter i all ära, men läget kan vara avgörande för hur många på företaget som kan vara med under kvällen. Om ni väljer att hålla julfesten på annan ort kommer transport till och från platsen garanterat uppskattas av gästerna.

4. Sätt ett tema på festen

Varför inte sätta ett tema på julfesten för att göra den extra speciell? Traditionella julfester är alltid ett säkert kort, men de kan lätt bli en smula opersonliga. Trots att många längtar efter årets första julbord kan dekorationer och musik anpassas efter era önskemål på tema. After ski eller den trendiga jultröjan är bara några förslag på roliga teman som garanterat höjer stämningen på julfesten. Känn av vad som passar just ert företag och våga utmana kollegorna att gå all in!

5. Anpassa evenemanget efter er budget

Evenemang där syftet är att fira något och ha en trevlig kväll tillsammans kräver en budget som också gör det möjligt. Med andra ord, skär inte ner på kostnader som drar ner stämningen och får gästerna att känna sig oprioriterade. Kom ihåg att en lyckad julfest kan vara en riktig motivationshöjare och ge personalen ny energi inför det kommande året! Anpassa däremot evenemanget efter er budget. Hellre ett välordnat julmingel på ett par timmar än en halvhjärtad julfest, visst? Men glöm inte bort att det i slutändan är gästen som gör festen!

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.