3 tips för vd:ar med brist på motivation

Personligt Även som vd kan man bli omotiverad på jobbet och speciellt lätt hänt är det i orostider. Här ger företaget Puls Solutions 3 tips på hur man kan motivera sig själv igen.

3 tips för vd:ar med brist på motivation
Foto: Adobe Stock

1. Fundera på vad det var som motiverade dig när du fick din roll

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Vad var det som motiverade dig från början att tacka ja till jobbet i din roll som du har nu? Kanske ville du lära dig nya saker? Kanske var det möjligheten att få jobba med bra människor? Kanske var det utmaningen att få leda andra? Oavsett vad det var som fick dig att brinna för ditt nya jobb – fundera tillbaka på detta och fundera på hur detta kan motivera dig idag.

2. Fråga människorna som drar nytta av ditt arbete idag

Vilka är dina kunder idag? Interna som externa kunder. När du som chef känner dig omotiverad är det lätt att glömma de som behöver dig och de som du har hjälpt och gett värde till. Det kan vara kunder som är tacksamma för dina tjänster eller medarbetare som är tacksamma för att du coachar, stöttar, ser och hör dem. Att komma ihåg dessa människor – och kanske till och med kommunicera mer med dem nu under tider med distansarbete, kommer att öka din motivation, testa!

3. Ta ett steg tillbaka och reflektera varje dag

Att ta ett steg tillbaka och reflektera ger dig en ny syn på tillvaron. Tid för reflektion och eftertanke är viktigt när man vill utveckla sig själv och sitt ledarskap och sin motivation. Även i dessa oroliga tider kan du säkert hitta 30 minuter för att ta ett steg tillbaka och reflektera över situationen, istället för att bara gräva ner dig i det dagliga arbetet. Lyft blicken och fundera på vilka möjligheter som den nuvarande situationen ger dig, hur kan du dra nytta av att till exempel leda på distans?

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.