Sveriges bästa arbetsplatser 2019

Arbetsmiljö I den årliga arbetsplatsstudien Great Place to Work hamnade Hilti i topp för stora företag. Signi fick topplaceringen för medelstora företag och för små företag rankades Regent högst.

Sveriges bästa arbetsplatser 2019

Bakom utmärkelsen står stiftelsen Great Place To Work som årligen genomför världens största medarbetarundersökning. Mer än 10 miljoner medarbetare i 57 länder svarar på frågor om sin arbetsplats. Undersökningen används sedan för att kora de allra bästa arbetsplatserna runt om i världen.

Hilti har de senaste åren haft topplaceringar på listan i Sverige över Great Place to Work.

Läs mer: Smarta arbetsplatser en styrka hos företag

– Det är en oerhörd ära och glädje att få vara med på den resa som Hilti Sverige har genomgått under dessa år. Vår grundfilosofi är att vara en arbetsplats som jobbar hårt och långsiktigt med att utveckla våra anställda och vår företagskultur, för att därigenom utveckla Hilti Sverige och nå bra affärsresultat. Denna filosofi har ännu en gång visat sitt värde, berättar Anders Espe Kristensen, vd för Hilti Sverige.

Hilti ställer höga krav på sina medarbetare men tror samtidigt på ett ledarskap som bygger på omtanke och stöttning och där mångfald och inkludering är nyckeln till högpresterande medarbetare med lika möjligheter. Strategin vilar på en stark grund, nämligen en omhändertagande och resultatinriktad företagskultur. För att nå finansiell framgång måste man ha välmående och engagerade medarbetare som tycker det är kul på jobbet både måndag morgon och fredag eftermiddag. Ett kvitto på just detta engagemang, enligt Anders, är de konsekvent höga resultaten på Trust index, vilket återspeglar ett driv och en fantastisk vilja att vara med och påverka.

Läs mer: Årets mest jämställda arbetsplatser

– Det råder ingen tvekan om att Hilti Sverige har hittat ett framgångsrecept som fungerar. Samtidigt är vi väldigt medvetna om vad som krävs för att förvalta och fortsätta utveckla medarbetare och vår företagskultur. Det är en uppgift som, både jag som ledare och mina kollegor är ödmjuka inför men samtidigt oerhört motiverade kring! , fortsätter Anders Espe Kristensen.

Det svenska it-konsultbolaget Cygni har visionen att skapa en arbetsplats som attraherar branschens allra största talanger och får dem att trivas, utvecklas och känna stolthet. För sjätte året i rad utsågs de till Sveriges Bästa Arbetsplats för mellanstora företag.

– Att hela tiden fokusera på medarbetarnas bästa är utan tvekan den främsta strategin för att även få nöjda kunder och en långsiktigt hållbar och lönsam affär,  säger Jon Persson, koncernchef på Cygni.

– Att få utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplats är ett tydligt tecken på att Cygni arbetar med en gedigen och långsiktig strategi för att skapa en framgångsrik arbetsplatskultur – något som vi vet resulterar i bättre resultat för hela verksamheten, tillägger Maria Grudén, vd på Great Place To Work.

All forskning på området visar att företag som är bra arbetsplatser också är lönsammare och växer snabbare än sina konkurrenter.

– De senaste åren har vi spridit Cygni till inte mindre än fem nya orter i Sverige och det är fantastiskt att se vilken dragningskraft vi har på de bästa it-konsulterna. Var än vi slår upp portarna till ett nytt kontor får vi massor av ansökningar från personer som vill jobba på Sveriges Bästa Arbetsplats, avslutar Jon Persson.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.