Sveriges Friskaste Företag

Arbetsmiljö Byggmästar’n i Skåne har tilldelats utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag 2018. Byggföretaget med huvudkontor i Helsingborg och med en omsättning på nästan en miljard kronor har integrerat arbetsmiljöarbetet i hela verksamheten och sätter ett likhetstecken mellan kvalitet i kundleveransen och medarbetarnas utveckling och hälsa.

Sveriges Friskaste Företag

Byggmästar’n i Skåne är det företag som lyckats allra bäst med att skapa en frisk arbetsplats i Sverige. Syftet med Sveriges Friskaste Företag är att lyfta upp de goda exemplen som en motvikt till de senaste årens rapporter om ökade sjukskrivningar, osunda arbetsmiljöer och hur arbete leder till ohälsa. Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood.

Läs mer: Arbetsmiljön viktigaste HR-frågan

Motiveringen lyder:

” Byggmästar´n i Skåne har på ett föredömligt sätt integrerat arbetsmiljöarbetet i hela verksamheten och fortsätter ständigt att utmana sig själva för att nå ännu längre. Byggmästar´n bedriver ett exemplariskt systematiskt arbetsmiljöarbete med den starka insikten om att företagets utveckling och förmåga att leverera kvalitet till sina kunder, går hand i hand med medarbetarnas utveckling, kompetens och välmående. Resultatet visar sig inte minst i väldigt höga siffror över trivsel och meningsfullhet, och det är med glädje vi utser Byggmästar’n i Skåne till Sveriges Friskaste Företag.”

Läs mer: Destruktiva chefer skadar arbetsmiljön

– Vår enkla filosofi är att medarbetare som mår bra presterar bättre, och engagerade och kompetenta medarbetare är också den enskilt viktigaste anledningen till att ett företag ska kunna växa vidare. Därför har vi under många år dagligen arbetat med att skapa förutsättningar för friska medarbetare och att alla ska känna en delaktighet i hela verksamheten och vara trygga i hur de kan påverka företaget. Att då få utmärkelsen Sverige Friskaste Företag ser vi som ett mycket gott kvitto och det sporrar oss att fortsätta vårt arbete, kommenterar Carin Stoeckmann, vd för Byggmästar’n i Skåne.

Göran Hägglund, tidigare socialminister och juryns ordförande är imponerad av Byggmästar’n i Skånes arbete.

– Byggmästar’n i Skåne är ett lysande exempel på hur långsiktigt och systematiskt arbetsmiljöarbete lägger grunden för ett framgångsrikt företagande. De är därför en mycket värdig mottagare av utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag och en förebild som många svenska organisationer kan lära sig mycket av, säger Göran Hägglund.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.