Svensk uppfinning ska locka de anställda till kontoren

HR & Arbetsmiljö Att feberskanna personalen på väg in till arbetet är ett sätt att öka tryggheten och skapa en säkrare arbetsplats. Både för de som inte kan arbeta på distans och för alla arbetsgivare som vill se mer av sin personal på kontoret. Först ut att testa Eyemunitys nya helt automatiska feberskanner är reklambyrån McCann.

Svensk uppfinning ska locka de anställda till kontoren
Temperaturen mäts automatiskt i ögonvrån där tårkanalen ligger eftersom det ger mest pålitliga värden.

Genom den svenska uppfinningens dubbla kameror och avancerade teknik kan en säkrare och tryggare arbetsmiljö skapas.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

– Fysiska möten på kontoret ger en mer kreativ arbetsmiljö, så enkelt är det. De bästa idéerna och kampanjerna skapas när vi träffas och är tillsammans. Därför är en smittfri arbetsplats avgörande för att vi ska kunna fortsätta leverera effektiv kommunikation för våra kunder, menar Jacob Stjärne som är vd på McCann Stockholm.

Eyemunity är ett kontaktlöst system som blixtsnabbt mäter om personen som står framför systemet har feber eller inte. Temperaturen mäts automatiskt i ögonvrån där tårkanalen ligger eftersom det ger mest pålitliga värden. Att mäta temperaturen på huden, som i dag är den vanligaste metoden, är enligt Eyemunity inte säkert.

– Trots att många nu är vaccinerade så är det en bra försiktighetsåtgärd att göra en snabb feberkoll av alla som kommer in på kontoret. Speciellt nu när smittspridningen av deltaviruset ökar, säger Christoffer Sahlgren, försäljningschef för Eyemunity.

Systemet använder sig av två kameror, en vanlig visuell kamera och en infraröd termisk kamera. Informationen från den vanliga kameran analyseras för att fastställa ögonvråns position på den person som systemet mäter. Informationen från den infraröda kameran används sedan för att mäta temperaturen i den punkt som den vanliga kameran har identifierat. Bakom detta ligger en avancerad tekniklösning för att säkerställa tillförlitliga mätvärden.

En mätning tar bara några sekunder och kräver ingen särskild övervakning eller specialutbildad personal.

Inga fotografier sparas och ingen persondata förekommer och systemet uppfyller alla GDPR-regler.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.