nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Småföretagare jobbar mer är 40 timmar i veckan

Varannan småföretagare arbetar mer än 40 timmar i veckan. Det visar en färsk undersökning från Visma.

I Sverige finns omkring en miljon företag och 96 procent av dessa är småföretag, och dessa arbetar mycket. Undersökningen visar att 49 procent lägger ner mer än 40 timmar på arbetet per vecka. Och 19 procent har arbetsveckor på 50 timmar eller långt mer.

– Småföretagare brinner för sin verksamhet, kunder och leverantörer, och det gör att väldigt många jobbar väldigt mycket. De har dessutom ofta inga anställda att delegera till, säger Boo Gunnarson, företagarsexpert på Visma.

Svaren fördelade sig enligt följande:
Max 20 timmar (23,4 procent)
21-25 timmar (7,7 procent)
26-30 timmar (4,4 procent)
31-35 timmar (3,4 procent)
36-40 timmar (12,5 procent)
41-45 timmar (13,4 procent)
46-50 timmar (16,2 procent)
51-55 timmar (7,1 procent)
56-60 timmar (5,7 procent)
Mer än 60 timmar (6,3 procent)

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Akta dig för chefer som skriker åt sina barn

Krönika

Brukar du notera hur människor behandlar, pratar med eller pratar om, sina barn? Det kan vara en god indikation på med vilket anslag de också bemöter, eller kommer att bemöta, sina medarbetare. Föräldraskap är intimt förknippat med ledarskap. Föräldraskap ÄR i många dimensioner ledarskap. Skillnaden ligger kanske i att i föräldraskapet lägger man oftare bort […]

Digitalisering suddar ut gräns mellan arbete och familjeliv

I en ny studie som forskare vid tre svenska universitet gjort visas att den ökade användningen av digital teknik på ett grundläggande sätt påverkat organisering av arbete och i förlängningen även arbetsförhållanden i dagens arbetsliv. Utvecklingen har bidragit till att tidigare tydliga gränser mellan arbete och övrigt liv suddats ut.

5 tips till en ny chef

Med chefsrollen följer många nya uppgifter och nya utmaningar att bita i. It-företaget Flex Applications har sammanställt 5 tips till en ny chef.

Mejl – elak tidstjuv eller viktig kommunikationskanal?

Mejl är ett kommunikationsverktyg som alla vd:ar använder på olika sätt. Men det gäller att hantera mejlen på rätt sätt så att man inte drunknar i sin mejlbox. Att införa en mejlpolicy i företaget kan vara ett bra sätt att få ordning på torpet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här