Studentens lyckliga dag

Prylar Vad ska du skicka med studenten in i den ljusnande framtid? En gåva som håller stilen ända in i vuxenlivet föreslår vi! Här är några finfina exempel.

Studentens lyckliga dag

Den danska apan

Kay Bojesens träfigurer har blivit rättmätiga designklassiker, präglade av humoristisk design och välgjort hantverk med mjuka former. Träapan är den perfekta studentgåvan – en tidlös följeslagare och en symbol för ett liv fyllt av äventyr och upptäckter. Apan finns i olika storlekar och träslag, och kan passande nog även fås med en liten studentmössa i trä på skulten.

Pris från 931 kronor (pris för mössa från 129 kronor)

Bländande bra kökspartner

Designklassiker i all ära – vilken student skulle inte sjunga av glädje över en snygg och bra blender? Har man fått en Kitchenaid K400 Artisan kommer man garanterat att packa den med sig när det är dags att flytta hemifrån. Den är tålig med bas i gjuten metall, glastillbringaren rymmer 1,4 liter och den har effektivt asymmetriska knivblad. En kompanjon som hänger med från morgonsmoothien till kvällens milkshake, och kan svänga ihop både hummus och gazpacho på ett litet kick. Finns i olika färger.

Priset är 4 399 kronor.

Bokstöd med en touch av antiken

Vill du uppmuntra läsning? Ett par snygga bokstöd tillsammans med ett bokpaket med några riktigt bra litteraturklassiker kan bli en gåva för livet. Alfa Omega från Svenskt Tenn har prytt många bokhyllor sedan Josef Frank formgav dem 1941. Tillverkade i järn, 12 centimeter höga, finns i svart, grönt och rött.

Priset är 4 000 kronor.

Studentblommor som aldrig vissnar

Med en mässingsljusstake från Skultuna hamnar man aldrig fel. Det gamla mässingsbruket har många klassiska modeller i sitt utbud, men vill du testa en lite uppdaterad variant så finns den söta FLWR, formgiven av designstudion Bernadotte & Kylberg. Välj mellan två varianter, för värmeljus och vanlig ljushållare, i båda fallen omfamnade av slingrande blomrankor i etsad och polerad mässing.

Pris från 750 kronor.

Kungen på kaffebordet

Termoskannornas Rolls-Royce är väl denna: Bernadottetermosen i kromat rostfritt stål formgavs av Sigvard Bernadotte 1938 – och den håller än. Inte minst håller den värmen på kaffet under långa timmar av tentapluggande inom en snar framtid. Garanterat studentkorridorens glammigaste termos!

Priset är 1 639 kronor.

Låt studentblommorna blomma – på en äng!

Vackra vaser finns det många av. Men vasen Äng från Klong kan nog sägas ha uppnått status som modern klassiker vid det här laget. Serien består av fyra storlekar: Mega, Stor, Liten och Pond och har ett helt eget uttryck, där vasen är tillverkad i munblåst glas med en metallinsats i mässing eller stål, med utgångspunkt i att varje blomma behöver två stödpunkter för att stå. En vas med alla möjligheter att arrangera just en äng, av blommor och blad.

Pris från 819 kronor.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.