Ny vd för Länsförsäkringar Västerbotten

På nytt jobb Länsförsäkringar Västerbotten får ny vd i Catharina Gehrke i höst. Hon efterträder Göran Karmehag som går i pension.

Ny vd för Länsförsäkringar Västerbotten
Foto: LF Västerbotten

Catharina Gehrke har utsetts till ny vd för Länsförsäkringar Västerbotten. Hon lämnar därmed sin position som vd för insurtech-företaget ManyPets Sverige som har specialiserat sig på djurförsäkringar. Styrelseordförande Maria Wallin Wållberg uttrycker i ett pressmeddelande tillfredsställelse över rekryteringen och betonar Gehrkes långa erfarenhet inom ledarskap, förändringsarbete och utveckling av verksamheter som avgörande för bolagets framtida riktning.

– Länsförsäkringar Västerbotten är mitt uppe i en spännande utvecklings- och digitaliseringsresa, ett arbete där Catharinas erfarenhet, kompetens och starka driv kommer att vara avgörande, kommenterar Maria Wallin Wållberg.

Catharina Gehrke har en bakgrund som bland annat vice president på American Express och generalsekreterare för SOS Barnbyar. Hon har tidigare engagemang inom länsförsäkringsgruppen och säger i pressmeddelandet att hon ser fram emot att flytta norrut och ta tag i bolagets utvecklingsresa. Hon har tidigare bott i Luleå och Östersund, men är nu bosatt utanför Stockholm.

– Med gemensamma krafter i det lokala samhället vill vi bidra till visionen om en tryggare framtid i länet. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av LF-gruppen, länet och uppleva den inspirerande naturen och omgivningarna, säger Catharina Gehrke.

Catharina Gehrke tillträder sin nya tjänst den första september.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.