Trygve Hillesland ny vd för Webhallen

På nytt jobb Trygve Hillesland är ny vd för butikskedjan Webhallen. Han efterträder Anders Torell som även har varit delaktig i valet av ny vd.

Trygve Hillesland ny vd för Webhallen
Tryggare Hillesland. Foto: Webhallen

Trygve Hillesland, tidigare verksam i NetOnNet Norge, tillträder som ny vd för Webhallen från och med den 17 januari 2024. Han efterträder Anders Torell, som under de senaste två åren har utvecklat Webhallens lagerhantering och servicenivå, och genomfört viktiga åtgärder inom butiksportföljen. Företaget har också ökat sina marknadsandelar och produktmarginaler, parallellt med implementeringen av kostnadseffektiva program.

Ledningsgruppen och bolaget har under Torells tid omstrukturerats, vilket resulterat i en ökad kompetensnivå. Webhallen står nu inför en ny fas, där vissa funktioner kommer att centraliseras i Norden, särskilt inom kommersiella och inköpsområden, medan vissa lokala uppgifter blir mer operativa.

Fokus på verksamhetens hjärta

Trygve Hillesland, som nu övertar rollen som vd, ser fram emot att arbeta med teamet för att vidareutveckla Webhallen. Han betonar vikten av att leverera starka kundupplevelser över hela Sverige och strävar efter att bygga vidare på den höga kundnöjdhet som redan uppnåtts, samtidigt som han söker nya möjligheter att ytterligare stärka företaget.

– Vi kommer att fokusera på hjärtat av Webhallen, som är spel, och bygga vår verksamhet mer kring det, säger han. När du går in i våra butiker borde det finnas ännu fler produkter runt våra huvudkategorier som är spel, datormobiler, hörlurar, brädspel och lego.

Vilka erfarenheter har du med dig som kommer att hjälpa dig i detta uppdrag?

– Jag var vd för Gigantti i Finland i 2,5 år, vilket var en väldigt liknande roll, säger Trygve Hillesland.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.