Med draghjälp av klungan

Jag har lyckan av att ha ett bra team omkring mig. Att planera, producera och skapa en tidning sker i en ständigt föränderlig process där det gäller att hela tiden kunna anpassa sig till nya förutsättningar. Då gäller det att ha engagerade och inspirerande människor omkring sig, som vill diskutera, ifrågasätta och är beredda att göra förändringar, ibland stora sådana, ibland sent i produktionen.

För att lyckas räcker det inte med att ha bra arbetsredskap, tydliga rutiner eller en god framförhållning i planeringen. Det som gör den stora skillnaden är människorna, både individerna och gruppen som helhet.

Många pratar om medarbetarskap idag. Det handlar om att flytta fokus från den ensamt starka ledaren till kraften i att omges av drivna medarbetare. För att hänga med och möta en omvärld som ständigt utvecklas kan en ledare inte förlita sig på sin egen styrka. Det gäller att hela verksamheten, ut till varje enskild medarbetare, har både viljan och förmågan se möjligheter. Och att det finns en teamkänsla där gruppen som helhet går före individen.

I detta nummer kan vi läsa om ett företag som jobbar med att bygga teamet på ett lite annorlunda sätt, nämligen genom att cykla. Och det handlar inte om vilken simpel cykeltur som helst, utan om Giro di Italia, 90 mil i de Italienska alperna. Att hårdträningen inför, och genomförandet av loppet har betydelse för företagets affärer, är företagets vd övertygad om.

Vi på redaktionen cyklar inte tillsammans. Vi har dessutom den nackdelen att vi sitter på två olika orter, så det funkar inte. Men vi har ett gott samarbete som det gäller att vårda och vara rädd om. Jag tror att vi alla kan lära oss en hel del av cykelgänget på C2 Vertical Safety. Att allt är möjligt i ett team där alla hjälps åt att dra klungan framåt.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.