Locka fram dina superkrafter

Personligt Varför beter sig människor som de gör? För att de beter sig som de KAN bete sig. Ditt eget beteende spelar stor roll för hur andra gör. Det positiva är att du har stora möjligheter att förändra det sociala samspelet. 

Locka fram dina superkrafter

I boken ”De sociala superkrafterna” får man lära sig hur man bemöter och bekräftar andra, och gör samvaron med sina vänner, kollegor och partner mycket bättre. Författaren Leif E. Andersson utgår från psykologisk vetenskap och ger läsaren verktyg.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

– Fokusera på människors beteenden istället för deras personlighet. Beteenden är nämligen lättare att förändra, säger Leif E. Andersson.

Läs mer: Social kompetens lönar sig bättre än intelligens

Boken ger tips på hur man ger feedback till andra och på hur man själv tar emot feedback på bästa sätt. Både positiv och negativ. Läsaren lär sig också att utmana sina gamla tankemönster kring fördomar och förutfattade meningar.

– Alla är unika. Glöm den gyllene regeln att ”Behandla andra som du själv vill bli behandlad”. Tänk istället ”Behandla andra som de önskar att bli behandlade”. Då kommer du gå betydligt längre, menar Leif E. Andersson.

Läs mer: Socialt kapital skapar framgång

Han betonar att alla är barn och vill bli bekräftade. Genom att bekräfta sin omgivning och ge rätt feedback på rätt sätt, kan man skapa den omgivning som man önskar.

– Jag brukar säga att vi får den omgivning som vi förtjänar. Du har ett val att skapa den miljö du trivs bäst i, säger Leif E. Andersson.

Han är psykolog, datavetare, utbildare och föreläsare som sedan slutet av 1990-talet har arbetat med att lära människor konsten att samverka. 2019 kom hans bok, OBM-boken. Psykologi för ledare, som också handlar om verktyg för bättre relationer men främst vänder sig till ledare. De sociala superkrafterna vänder sig till alla som har med andra människor att göra.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.