Vd:ns tre bästa tips för tillväxt och innovation

Ledarskap Lina Bjelkmar, vd på scaleup-företaget Indicate me, delar med sig av tre viktiga insikter.

Vd:ns tre bästa tips för tillväxt och innovation
Lina Bjelkmar. Foto: Press/Adobe stock

Lina Bjelkmar är vd för techbolaget Indicate me, som tillhandahåller ett AI-verktyg för att hjälpa företag förbättra sin kundservice. Hon har utforskat och tillämpat olika strategier för att främja företagets tillväxt och innovation. Indicate me lanserade en betaversion av sitt AI-verktyg 2016 och har sedan dess expanderat både i Norden och Europa. Nu omsätter bolaget drygt 21 miljoner kronor.

1. Stark och psykologiskt trygg företagskultur

– Ett centralt inslag i vårt sätt att arbeta är att värdesätta omtänksamhet och äkthet i alla våra relationer. Detta är inte bara en fråga om värderingar, utan också en praktisk strategi för att skapa en stark företagskultur där medarbetarna känner sig psykologiskt trygga. Jag tror att detta i hög grad bidrar till företagets framgång genom att främja ett miljö där innovation och kreativitet kan blomstra, säger Lina Bjelkmar.

Indicate me har tidigare uppmärksammats för att vara ett jämställt bolag med hälften män och hälften kvinnor i företaget. En av orsakerna till företagets framgång, enligt Lina Bjelkmar.

– Vi är 50 procent kvinnor och 50 procent män och det märks när vi kommer framåt så snabbt som vi gör, sa hon i en intervju med P4 Dalarna förra året.

2. Fokus på individens bidrag

En annan aspekt är kommunikationen av företagets vision och framtidsplaner.

– Vi strävar efter att göra detta på ett sätt som är både inspirerande och konkret, så att varje medarbetare tydligt kan se hur deras arbete bidrar till företagets långsiktiga mål. Detta hjälper till att säkerställa att alla nya utvecklingsinsatser är riktade mot att förverkliga vår gemensamma vision.

3. Öppen ledarfilosofi

Slutligen är proaktivitet i att identifiera och ta bort hinder för tillväxt centralt i deras ledningsfilosofi.

– Vi uppmuntrar våra medarbetare att fokusera på lösningar snarare än problem, vilket vi ofta gör genom att ställa frågor som ’Om det inte fanns några hinder, vad skulle vi göra då?’ Detta tillvägagångssätt har visat sig vara effektivt för att överbrygga hinder, utan att låta dem ta för mycket fokus, säger Lina Bjelkmar.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.