Han ska blogga om människan på jobbet

Bloggare När medarbetarna mår bra, då mår också företaget bra och kommer närmare sina mål. Så kan man – lite slarvigt – sammanfatta företagspsykologen Mattias Engströms syn på sitt verksamhetsområde. Framöver kommer han att blogga på vdtidningen.se om människan på jobbet och hur vi fungerar tillsammans.

Han ska blogga om människan på jobbet
Vid frågor om bilden, mejla: erika.weiland@apeloga.se

Mattias Engström, vem är du?

Jag är en medelålders psykolog som brinner för att människor ska trivas och må bra på arbetet. Detta hänger tätt samman med att nå gemensamma mål. Därför är jag väldigt intresserad av hur människor fungerar tillsammans, men också hur vi organiserar, leder, kommunicerar, kulturskapar och så vidare.

Vad är företagspsykologi?

Företagspsykologi handlar om att använda psykologisk kunskap för att hjälpa företag att lyckas. Det ligger nära organisationspsykologi, men involverar också frågor om till exempel arbetsmiljö, gruppsykologi och hur den enskildes psykologiska förutsättningar och fungerande samverkar med företagets mål.

Vad kommer din blogg att handla om?

Min blogg kommer handla om människan på jobbet, allt ifrån vd:n till medarbetaren, och hur vi fungerar tillsammans. Det kan bli konkreta lärdomar men också djupare frågor från min bakgrund i existentiell psykologi, som vad som egentligen är meningen med alltihop… 😉

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.