Han bloggar om sin tuffa vd-resa

Ny bloggare När han har känt sig klar som vd har han flaggat till styrelsen att det är dags att söka någon ny. Vd-tidningens nya bloggare Thomas Magnusson har mångårig erfarenhet som vd, och tycker det är särskilt roligt med tillväxt och att vända bolag.

Han bloggar om sin tuffa vd-resa
Foto: Carl-Magnus Fagerholm

Thomas Magnusson, vem är du?

– I dag är jag chefsrådgivare på Sveriges chefsorganisation Ledarna. I mina vd-roller har jag jobbat i turn around-bolag eller tillväxtbolag. Jag har brunnit för att få organisationen att springa åt samma håll för att nå de, ofta för högt, ställda målen. Det innebär ofta ett ledarskap där man får ta snabba beslut eftersom både marknad och organisation förändras snabbt.

Glädjen när allt fungerar i ett bolag och du och dina medarbetare ser det är fantastiskt. Kraften som kommer ur det är så man bygger ett vinnande team. Det kan ofta var en jobbig resa på vägen till framgång men det är det ledarskapet jag brinner för. Ge dina medarbetare mandatet att vara med och ta beslut för att nå en gemensam framgång.

På fritiden ägnar jag mig åt friluftsliv och vi i familjen har alltid tillbringat mycket tid i de svenska fjällen, de senaste åtta åren med vår hund som är en tollare på åtta år.

Vad innebär vd-rollen, enligt dig?

– Jag har med åren lärt mig att balansen mellan rollen som vd och familjen är viktig om du ska ge dig en chans att göra ett bra jobb. Vd-rollen för mig har varit rätt definierad då jag inte sett mig själv som en vd som ska förvalta ett bolag, därför har jag definierat rollen som en roll ”till låns”. Jag är bäst när det ska till förändringar, tillväxt, omorganisationer med mera. Jag har själv insett att när jag inte är utmanad så gör jag ett inte lika inspirerande jobb. Så när jag inte längre känner mig utmanad har jag själv flaggat till min styrelse att det är dags att hitta nästa ledare till bolaget, därav tycker jag begreppet ”till låns” passar in på mig i den rollen

Vad kommer din blogg att handla om?

– Jag kommer att skriva om mina erfarenheter från ledarskap och coachning till hur träning har hjälpt mig såväl fysiskt som mentalt i tuffa situationer. Mycket kring hur vd-rollen kan vara ensam och om hur en ledningsgrupp, ett nätverk eller mentorer har varit viktiga bitar i mitt ledarskap. Det kommer att bli en blogg som tar upp ledarskapsfrågor ur ett allmänt perspektiv men kommer också att dyka ner i specifika situationer.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.