Expertguide: Förhandlingsskolan med Johan Lagerbielke

Ladda ner Den tredje expertguiden från Vd-tidningen är här med fem delar om smart förhandling. Guiden bygger på tips från förhandlingsexperten Johan Lagerbielke som forskat vid Handelshögskolan.

Expertguide: Förhandlingsskolan med Johan Lagerbielke

Den här guiden om förhandling ger dig en överblick men även strategier hur du förhandlar om inköp, lön och förmåner. Guiden bygger på tips från Johan Lagerbielke, som arbetar som konsult kring ämnena ekonomisk psykologi, ett område han också har forskat vid Handelshögskolan i Stockholm.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Del 1: Konsten att förstå kunden

Varför står några få personer i ett större säljteam för merparten av all försäljning när det gäller tjänsteförsäljning? Här får du ta del av framgångsfaktorer i säljprocessen.

Ladda ner pdf:en genom att klicka på bilden. När du kommit till sidan så sparar du pdf:en.

Del 2: Smarta strategier vid inköpsförhandling ger stora fördelar

Det finns stora pengar att tjäna om man förhandlar rätt vid inköp. Med det gäller att ha alla förutsättningar klara för sig och att ha en välutbildad inköpsorganisation.

Del 3: Undvik fällorna genom smart löneförhandling

Att genomföra en löneförhandling är något som de flesta vd:ar tycker är utmanande. Men det finns ett antal strategier som gör det något enklare. Särskilt viktigt är att tänka långsiktigt, inte minst vid nyanställningar.

Del 4: Så klarar du en tuff uppsägning

Att förhandla kring en uppsägning utifrån personliga skäl är svårt och något som många vd:ar bävar inför. Går det att få det till en uppsägning på grund av arbetsbrist är mycket vunnit. Men det finns trots allt en hel del att göra om man inte lyckas med arbetsbriststrategin.

Del 5: Smarta strategier för lönsam hyresförhandling

Du har som vd fler möj­ligheter än du tror vid en hyresförhandling. Men det gäller att spela sina kort rätt, ta initiativet och vara beredd att flytta.

Det här är den tredje guiden från Vd-tidningen där vi samlar matnyttiginformation i ett ämne som ger dig bättre förutsättningar att lyckas som vd. Här finns alla guider.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.