Expertguide: Styrdokumentskolan

Ladda ner Nu är den sjätte expertguiden från VD-tidningen här i tre delar styrdokument som spelar en central roll för en vd. Guiden bygger på tips från Eva Gianko, vd på Styrelseinstitutet.

Expertguide: Styrdokumentskolan

Styrdokumenten spelar en central roll för en vd. Eva Gianko, vd på Styrelseinstitutet, går igenom några av de viktigaste, som hjälper dig leda företaget framåt på ett ansvarsfullt, effektivt och lagligt sätt, samtidigt som de är verktyg för att upprätthålla en stark företagskultur och uppnå de övergripande affärsmålen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Del 1: Värdeskapande styrelseprotokoll

Ladda ner pdf:en genom att klicka på bilden. När du kommit till sidan så sparar du pdf:en.

Styrdokument och protokoll är viktiga ramverk i bolaget. De omfattas av lagar men rätt utförda är de också värdeskapande och erbjuder struktur och verktyg åt vd:n och styrelsen. Här går vi igenom hur man skapar styrelsedokument och protokoll som bär.

Del 2: Vd-instruktionen

Vd-instruktionen är vd:ns ansvarsbeskrivning i förhållande till styrelsen. En välskriven sådan underlättar både vd:ns och styrelsens arbete betydligt. Styrdokumentskolans Eva Gianko förklarar vilka punkter en bra vd-instruktion bör innehålla.

Del 3: Ägardirektivet – alltings början

Ett företag utan ägardirektiv är som ett fartyg utan resrutt. Ägardirektivet kan rymmas på en A4 men är det viktigaste dokumentet för att vd:n ska kunna göra sitt jobb.

Det här är den sjätte guiden från VD-tidningen där vi samlar matnyttig information i ett ämne som ger dig bättre förutsättningar att lyckas som vd. Här finns alla guider.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.