Christer Svärd ny vd för Stiftelsen Idre Fjäll

På nytt jobb Den första juni tillträder Christer Svärd sitt nya uppdrag. Han blir då vd för Stiftelsen Idre Fjäll, och efterträder därmed Andreas Starenhed som avgår efter sex år som vd.

Christer Svärd ny vd för Stiftelsen Idre Fjäll

Christer Svärd har en gedigen bakgrund inom Volvo, och under senare år även tech- och fastighetsbranscherna. Turism har han ingen tidigare erfarenhet av, men tar sig an uppgiften helhjärtat.

– Rollen som vd för Idre Fjäll känns som ett drömjobb för mig. Jag är tacksam för förtroendet att vara med och utveckla denna pionjär inom året-runt besöksnäringen i Sverige. Med min passion för skidåkning, friluftsliv och affärer, är detta en unik möjlighet för mig att kombinera mina intressen och erfarenheter,” Säger Christer Svärd i ett pressmeddelande.

Satsar vidare på hållbarhet

Han beskriver sin ledarskapssyn som inkluderande med fokus på utveckling av varje medarbetare. Han planerar också att fortsätta utvecklingen av Idre Fjälls visionsprojekt ”En framtid närmare naturen”, där fokus ligger på hållbarhet i enlighet med Parisavtalet.

– Min ambition är att vidareutveckla Idre Fjälls väl genomtänkta strategi tillsammans med medarbetare och styrelse. Samt att hitta lösningar för att driva verksamheten framåt, kommenterar Christer Svärd.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.