Caroline Hjelte blir ny vd för Hööks Hästsport AB

På nytt jobb Caroline Hjelte är ny vd på Hööks Hästsport AB från 16 januari. Hon beskrivs som ”hands-on” och van vid strategiarbete av ägarkoncernens chef Magnus Kristoferson.

Caroline Hjelte blir ny vd för Hööks Hästsport AB
Caroline Hjelte.

När Hööks Hästsport AB byter vd blir det Caroline Hjelte som träder in. Hon har tidigare varit vd för Lagerhaus och Granit Funktion & Förvaring, samt för Rut & Circle som hon även har grundat. Hon har både hästar och retail i blodet: Under nästan tio år tävlingsidrottade hon på landslagsnivå med hästhoppning, och hon växte upp i familjen som tog Vero Moda till Sverige.

Magnus Kristoferson, koncernchef för Hööks ägare Jula Holding, kommenterar den nya vd:n med att hon kommer att bidra till varumärkesutvecklingen, och att hon förväntas driva förändringsutvecklingen framåt.

– Här kommer Caroline med sin breda erfarenhet från detaljhandeln kunna tillföra mycket, bland annat genom att revitalisera kunderbjudandet och kundupplevelse. Hon är van att arbeta strategiskt med ambitiösa utvecklingsplaner och är samtidigt väldigt ”hands-on” när så behövs. Utöver hennes gedigna erfarenheter från detaljhandeln är hon också tidigare egenföretagare och landslagsryttarinna, det är kraften i den kombinationen som utmärker henne, säger Magnus Kristoferson i ett pressmeddelande.

Stolt och ödmjuk

Hööks Hästsport grundades 1931 och har växt till att bli Nordens största butikskedja med e-handel för häst- och hundintresserade och en omsättning på cirka 700 miljoner kronor. Butiksnätet består av butiker i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Caroline Hjelte tillträder den 16 januari. Hon kommenterar sitt nya uppdrag så här:

– Jag är både stolt och ödmjuk inför att ha fått förtroendet att leda anrika Hööks. Som ledande företag i Skandinavien inom hästbranschen finns alla möjligheter att fortsätta växa framgångsrikt. Att erbjuda ett prisvärt sortiment med service och kvalitet för alla utövare av häst- och hundsport är något jag tror på och vill fortsätta att utveckla tillsammans med företagets medarbetare.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.