Alexandra Laurén ny vd för statliga Specialfastigheter

På nytt jobb Fastighetsbolaget Specialfastigheter har rekryterat ny vd i Alexandra Laurén. Hon efterträder avgående Åsa Hedenberg i oktober. Interim-vd under övergångsfasen blir Charlotte Hybinette.

Alexandra Laurén ny vd för statliga Specialfastigheter

Specialfastigheter AB är ett helstatligt bolag som äger och förvaltar samhällsägda fastigheter för hyresgäster med högre säkerhetskrav, såsom Sveriges domstolar, åklagarmyndigheten, Kriminalvården, Polisen och Försvarsmakten.

Alexandra Laurén är utbildad ingenjör och har lång chefserfarenhet från fastighetsbranschen. Hon kommer närmast från rollen som affärsenhetschef för Bonava Sverige. Dessförinnan var hon vice vd i Skanska Sverige.

Eva Landén, styrelseordförande för Specialfastigheter, beskriver i ett pressmeddelande Specialfastigheter som ett bolag i en kraftig tillväxtfas med ”en projektvolym som är större än någonsin”.

Ser fram emot tillväxtresan

– Alexandra Lauréns breda erfarenhet från fastighetsbranschen och expertis inom projektutveckling kommer vara mycket värdefull för bolaget i denna fas, skriver hon, och fortsätter:

– Med Alexandra får Specialfastigheter en affärsmässig och inspirerande ledare med ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor, redo att ta Specialfastigheters organisation vidare i tillväxtresan med erbjudandet om säkra, funktionella, effektiva och hållbara lokaler som aktivt bidrar till våra kunders samhällsviktiga verksamhet.

Alexandra Laurén efterträder Åsa Hedenberg, som tidigare har berättat för Fastighetsvärlden att hon vill ha ”en mer fri roll med styrelsearbete och fastighetsrådgivning som egen konsult”. Laurén tillträder rollen under hösten 2023, senast den 20 oktober.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med på Specialfastigheters tillväxtresa. Bolaget är en viktig samhällsaktör med hög målsättning inom hållbarhet, vilket ska bli väldigt roligt att få vara en del av framåt, säger Alexandra Laurén en presskommentar.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.