Stöld av känslig information och insamling av skyddade persondata kan ge förödande konsekvenser för säkerheten i ett företag. I takt med att de cyberkriminellas metoder blir fler och mer sofistikerade, ökar behovet av att vara proaktiv. Hur gör man för att stoppa cyberangrepp redan innan de har ägt rum? Här är fem strategier:
5 strategier – så skyddar du ditt företag mot cyberkriminalitet
Cybersäkerhet
Stöld av känslig information och insamling av skyddade persondata kan ge förödande konsekvenser. Här följer en genomgång av fem strategier för att skydda ditt företag mot cyberangrepp.

Någonting är fel
Läs vidare – starta din prenumeration
1. Tillämpa zero trust
Säkerhetsmodellen som bygger på idén om att inte lita på någon, och på antagandet om att alla är potentiella hot innan motsatsen bevisats. Enheter, användare och program verifieras löpande och i proportion till organisationens säkerhetsnivå. Med metoder som flerfaktorsautentisering blir zero trust en heltäckande modell, där hot upptäcks och hanteras i realtid.
2. Utbilda de anställda
Den mänskliga faktorn är ofrånkomlig. Det spelar ingen roll att system är perfekt konstruerade om den person som har behörighet att använda systemet blir lurad. Därför behöver du se till att alla anställda förstår vikten av att följa företagets dataskyddspolicy och iaktta försiktighet gentemot obehöriga individer som försöker få tillgång till en plats eller information.
3. Rutin för distansarbete
Distansarbete kan öka den digitala sårbarheten, eftersom det är svårare för företaget att upprätthålla gemensamma säkerhetsstandarder. Att säkra de anställdas digitala miljöer, oavsett varifrån de arbetar, kan handla om att installera VPN-program och kryptera trafik.
4. Var uppdaterad
Hastigheten med vilken digitala miljöer förändras, gör att också säkerhetsarbetet måste pågå konstant. Ett vanligt cyberkriminellt förfarande är att ta reda på vilken programvara ett företag använder och sedan leta efter brister i den programvaran. När programvaruleverantören åtgärdar brister i programvaran ska den uppdaterade varianten distribueras, vilket kräver uppdateringar för att träda i kraft. Se därför till att all programvara i företaget är uppdaterad.
5. Upprätta en plan
När olyckan väl är framme behöver företaget ha en strategi. Incidenthanteringsplaner syftar till att effektivt kunna hantera och återhämta sig från cyberintrång, och innehåller riktlinjer för att identifiera hotet, vidta motåtgärder och eliminera skadlig programvara.
Källa: Dagens Infrastruktur