Stora utmaningar när Göteborgs Hamn får ny vd

På nytt jobb Hållbarhet får större fokus när Göteborgs Hamn får nytt ledarskap i augusti.
– Vi står inför stora utmaningar, säger tillträdande vd:n Göran Eriksson i ett pressmeddelande.

Stora utmaningar när Göteborgs Hamn får ny vd
Foto: Anette Noren

Göran Eriksson efterträder Elvir Dzanic, som lämnar posten efter fyra år för att i stället ta över som vd för rederiet Wallenius Sol. Eriksson har en bred erfarenhet inom sjöfart och logistik. Under sin tid hos GAC, ett företag med huvudkontor i Dubai och grundat 1956, har han haft flera nyckelpositioner sedan 2012. Hans ledarskap framhävs av styrelseordförande Lars Johansson i en kommentar, för att vara både beslutsamt och inkluderande, vilket skapar en stark grund för samarbete och utveckling.

Göran Erikssons utnämning som vd för Göteborgs Hamn markerar en ny era för hamnen med fokus på hållbarhet och internationell expansion.

– Göran är starkt motiverad att åta sig uppdraget att stärka och utveckla hamnen internationellt, inte minst när det gäller energiomställningen till nya bränslen, kommenterar Lars Johansson. Det är också viktigt för oss att han ser fram emot att arbeta med hamnens samhällsuppdrag i Göteborg.

Den gröna omställningen och framtida energiförsörjning står högt på Erikssons agenda.

– Vi står inför stora utmaningar, och jag är entusiastisk över uppgiften. Fortsatt god samverkan mellan näringslivets alla parter är nödvändigt för en skyndsam omställning till hållbara och effektiva transportsystem, säger Göran Eriksson i en presskommentar.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.