Investor får ny vd

På nytt jobb Christian Cederholm blir ny vd och koncernchef för det Wallenbergägda investeringsbolaget Investor. Han efterträder Johan Forrsell.

Investor får ny vd
Christian Cederholm. Foto: Investor

Christian Cederholm har tidigare varit chef för Patricia Industries som är en del av Investor där han varit anställd sedan 2001.

Nu ser han fram emot att utveckla bolaget och dess portföljbolag.

– Efter många år i verksamheten har jag fått en viss förståelse för vad uppdraget innebär och det är svårt att tänka sig en mer stimulerande och inspirerande roll, säger Christian Cederholm i ett pressmeddelande.

I grunden är han civilekonom och har studerat på Handelshögskolan i Stockholm. Han är också styrelseledamot i Hi3G Scandinavia och Mölnlycke.

– Vi anser att Christian har den rätta bakgrunden, drivet och beslutsamheten för att ta Investor vidare. Han har även en god investeringsförmåga och ett djupt intresse av att framtidssäkra Investor och våra bolag, säger Investors ordförande Jacob Wallenberg.

Christian Cederholm tillträder i maj. Han efterträder Johan Forssell som blir konsult och industriell rådgivare med fokus på industriella bolag och styrelsearbete.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.