Här är årets vd:ar

Ledarskap Fyra vd:ar har utsetts till årets vd 2023, en titel som delas ut årligen av Motivation.se. Enligt Per Winblad, ordförande i juryn och chefredaktör för hemsidan, har pristagarna visat att ledarskap, hållbarhet och lönsamhet går hand i hand och är nyckeln till framgång.

Här är årets vd:ar
Malin Kindstedt, Truls Christenson, David von Laskowski och Torbjörn Ericsson. Foto: Motivation.se

Stora företag:

David von Laskowski, Picadeli & Greenfood Group

Motivering: Årets VD för stora företag har tillsammans med sina medarbetare gjort en fantastisk resa präglad av tillväxt och förändring. Med en målinriktad, närvarande och karismatisk ledarstil har pristagaren både klarat av svåra utmaningar och gjort sitt företag framåtblickande och innovativt.

Som ledare för ett snabbt växande och branschledande företag har Årets VD visat att man kan ligga i framkant inom både hållbarhet, hälsa och digitalisering, och samtidigt ha ett tydligt fokus på lönsamhet och resultat.

Vd-tidningen har tidigare intervjuat David von Laskowski om hans viktigaste insikter för innovation i kristider, läs mer här.

Medelstora företag:

Torbjörn Eriksson, Worklife Group AB

Motivering: Årets VD för medelstora företag är en varm och engagerad ledare som brinner för både människan och organisationen. Med en stark övertygelse om att medarbetaren behöver både autonomi, gemenskap och utveckling, har pristagaren skapat en framgångsrik företagskultur och en arbetsplats där människor trivs.

Genom att verka för ett inspirerande och meningsfullt arbetsliv bidrar Årets VD inte bara till starka resultat och god lönsamhet för det egna företaget, utan också till ett bättre och mer hållbart samhälle.”

Små företag: 

Malin Kindstedt, Alfred Consulting AB

Motivering: Årets VD för små företag är en inspirerande och omtänksam ledare med en god förmåga att förankra företagets kultur och värderingar hos de anställda. Genom en stark tro på individens potential får pristagaren sina medarbetare att växa som människor och samtidigt arbeta tillsammans som ett lag.

Med ett passionerat och visionärt ledarskap har Årets VD för små företag visat att det går att utmana en konservativ bransch genom att främja jämställdhet och hållbarhet, och ändå uppnå en god lönsamhet.

Årets Unga VD (under 30 år):

Truls Christenson, Rescued Fruits AB

Motivering: Årets Unga VD har med sin nyfikenhet och stora uppfinningsrikedom visat att man kan uppnå god lönsamhet och tillväxt genom att satsa på hållbarhet. Pristagarens benägenhet att pröva nya saker och fatta snabba beslut har gjort verksamheten till ett framåtlutat och snabbt växande bolag med goda framtidsutsikter.

Med en prestigelös och utmanande ledarstil och en god förmåga att utveckla nya produkter, driver Årets Unga VD ett företag som bidrar till ett mindre slösaktigt och mer hälsosamt samhälle.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.