Stora problem med återhämtning på jobbet

HR & Arbetsmiljö Enligt en ny arbetsplatsundersökning är återhämtningsproblemen stora på många arbetsplatser i landet.

Stora problem med återhämtning på jobbet
Sofie Johansson

Kartläggningen, som genomförts av det svenska SaaS-bolaget Brilliant Future, är baserad på kvantitativ data från nästan 800 000 svar från medarbetarundersökningar. Den visar att ungefär var tredje person i landet har återhämtningsproblem på grund av jobbet, och återhämtningen har försämrats på många arbetsplatser under de senaste åren. För tre år sedan angav ungefär var fjärde person att de hade problem med återhämtningen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

– Stress är inte är farligt om man får möjlighet till återhämtning. Därför är det nästan ännu viktigare att kartlägga återhämtningsmöjligheterna och tyvärr kan vi konstatera en negativ utveckling på den fronten, säger Sofie Johansson, expert på medarbetarundersökningar på Brilliant Future.

Sämre bland kvinnor

Återhämtningen har försämrats för både män och kvinnor, men utvecklingen är aningen sämre bland kvinnor. Återhämtningen har dessutom försämrats inom alla branscher de senaste åren. Bland annat är problemen tydliga inom tjänstesektorn och bygg- och tillverkningssektorn, men framför allt är återhämtningsproblemen stora inom servicebranschen där ungefär var tredje person anger att de har återhämtningsproblem.

– Vår data visar gång på gång att engagerade medarbetare inte bara mår bättre, det är också den viktigaste faktorn för att skapa lojala kunder och lönsamhet, avslutar Sofie Johansson.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.