Pierre Rundwall är ny koncernchef för Bergendahls El Gruppen

På nytt jobb Pierre Rundwall har blivit ny vd och koncernchef för Bergendahls El Gruppen. Han kommer närmast från posten som vd för dotterbolaget Bergendahls El Syd AB.

Pierre Rundwall är ny koncernchef för Bergendahls El Gruppen
Bergendahls El Gruppen har fått ny koncernchef.

Pierre Rundwall tar klivet från vd för Bergendahls El Syd AB till att bli chef för hela koncernen. Han efterträder Lars Olin som lämnar posten efter 16 år som koncernchef för att gå in i en rådgivande roll och bli styrelseledamot för Bergendahls El Gruppen.

– Efter snart fyra år i Bergendahls som vd för dotterbolaget Bergendahls El i Syd känner jag mig väl insatt i koncernens rutiner och redo att axla den nya rollen, säger Pierre Rundwall i ett pressmeddelande.

Elva år i företaget

Koncernens styrelseordförande Thomas Larsson ser positivt på chefsförflyttningarna samtidigt som man behåller båda personerna inom företaget.

– Att få behålla Lars med de erfarenheter han tillför via styrelsearbetet i kombination med de styrkor Pierre besitter, inte minst genom sitt utvecklande ledarskap, kommer ytterligare stärka Bergendahls El Gruppens position på marknaden, säger styrelseordföranden Thomas Larsson i en kommentar.

Pierre Rundwall har varit vd och utvecklat och drivit Bergendahls El Syd AB i elva år. Under den perioden förvärvades bolaget av Bergendahls El, 2019. Han tillträder sin nya tjänst den första maj.

– Jag är hedrad och stolt över förtroendet och ser med glädje fram emot att vidareutveckla Bergendahls El Gruppen tillsammans med våra kompetenta, engagerade och skickliga kollegor. Med bas i vårt starka förtroende hos våra kunder skall vi fortsätta leverera hög kundnytta, starkt engagemang och snabb service, kommenterar Pierre Rundwall.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.